Stranger Things kralují statistikám. Třetí řada je vůbec nejsledovanějším seriálem Netflixu

Léto v městečku Hawkins rozhodně není nuda..

Léto v městečku Hawkins rozhodně není nuda.. Zdroj: profimedia.cz

Stranger Things
Maya Hawke v roli Robin.
Jedna z hlavních postav třetí série Billy v podání Dacre Montgomeryho.
Policejní detektiv Jim Hopper neprožije klidnou sérii. Herec David Harbour se však role chopil skvěle.
I Dustin, kterého hraje Gaten Matarazzo, si v nové sérii najde přítelkyni.
28
Fotogalerie

V pořadí třetí řada vysoce populárního seriálu Stranger Things z originální produkce společnosti Netflix dosáhla zatím největších úspěchů. Podle oficiálních zdrojů streamovací společnosti se na seriál během prvních čtyř vysílacích dní (vysíláno od 4.7) podívalo 40,7 milionů diváků. Na celou osmidílnou sérii se pak během této krátké doby stačilo podívat 18,2 milionů uživatelů. To ze třetí série Stranger Things dělá nejsledovanější seriál z produkce Netflixu všech dob. 

Analytik finanční společnosti Raymond James Justin Patterson uvedl, že Netflixu díky mimořádně vysoké sledovanosti stoupl počet platících uživatlů služby o 26 procent. „Ukazuje se, jak je důležitý originální a kvalitní obsah,“ uvedl Patterson. 

Seriál Stranger Things tak naprosto jasně zvítězil v pomyslném klání s dalším vysoce očekávaným letošním seriálem Game of Thrones. Osmá série největšího trumfu společnosti HBO se u diváků setkala s rozporuplnými ohlasy a na její finále se podívalo „pouze“ 19 milionů diváků. 

Ačkoliv jsou čísla posledních řad u obou zmíněných seriálů úctyhodná, nemůže se ani jeden z nich měřit například se seriálem M.A.S.H. Poslední díl kultovního seriálu z korejské války totiž sledovalo ve Spojených státech neuvěřitelných 105,9 milionů diváků a jedná se tak o nejsledovanější díl televizního seriálu v historii televize. Na prvních pět nejsledovanějších seriálových finálových dílů všech dob se můžete podívat v galerii.

Podívejte se na jednu z nejdiskutovanějších scén nové řady Stranger Things: