Pneumatiky Hankook jako záruka nekompromisní kvality a požitku z jízdy

.

. Zdroj: Pneuboss

Jarní počasí se vrátilo, s ním se také vrací otázka přezutí ze zimních na letní pneumatiky a každoroční dilema řidičů, jestli přezout anebo „dojet“ celé léto na zimních pneu.

Pravý čas na přezutí na letní pneu

Pohled z okna nám už prozrazuje, že jaro je už konečně v plné proudu, a chladné počasí, které v posledních týdnech dominovalo, ustoupilo. Jarní období je každoročně spojené s výměnou zimních pneumatik za letní, nicméně letošní sezóna výměny pneu byla narušena díky pandemii covidu, a s ní spojeným lockdownem, a také nezvykle chladným počasím.

Řidiči se zatím do pneuservisů neženou, to lze vypozorovat i na automobilech, které stále většinou jezdí na zimních pneumatikách. Potvrzují to i průzkumy, které ukazují, že ještě v průběhu března měla letní pneumatiky obuta pouze desetina ze všech vozidel. Při počasí, které panovalo, kdy se teploty pohybovaly kolem bodu mrazu, a na většině území sněžilo, nemůžeme mít řidičům za zlé, že s přezutím pneumatik na letní gumy otáleli. .. | Pneuboss

Letní pneu pro lepší jízdní vlastnosti

V případě, že teploty začnou stoupat, není ovšem od věci znovu připomenout, že zimní pneumatiky nejsou stavěny pro provoz v teplejším počasí, a proto doporučujeme přezutí na letní pneumatiky v nejbližších dnech z důvodu zvyšující se sluneční radiace. Směs zimních pneumatik je určena do teplot pod hranicí 7 stupňů Celsia, kde dokážou naplno využít své technologie a vlastnosti, které si dokáží bez obtíží poradit se sněhem, ledem a i rozbředlým sněhem. Se zvyšující se teplotou se mění i podmínky a tím i chování směsi, to se projevuje zvýšenou spotřebou paliva, nižší ochranou proti aquaplaningu, zvýšení hlučnosti, snížením jízdního komfortu a v neposlední řadě také zhoršeným brzdným výkonem.

Pneumatiky Hankook pro řidiče SUV

Letní pneumatiky jsou speciálně uzpůsobeny, a vyvíjeny s ohledem na podmínky, které přináší teplejší sezonní podmínky, ať už to jsou velmi horké dny nebo také bouřky a přívalové deště. Například pneu HankookVentus S1 evo 3 SUV, určeny speciálně pro vozidla SUV, zaručují sportovní a dynamický výkon na suchých a mokrých vozovkách díky novému běhounu pneumatiky obsahující vysoce výkonné přírodní pryskyřice. Ventus S1 evo 3 SUV také disponuje dvouvrstvým tělem, které společně s aramidovým kompozitním materiálem snižuje nežádoucí zvýšení valivého odporu při vysokých rychlostech až o 60 % v porovnání s dříve používaným profilem. Výsledkem je dosažení trvale vysoké úrovně výkonu v širokém rozsahu teplot a podmínek. .. | Pneuboss

Hankook Ventus Prime 3 - volba komfortu

Pokud vás nejvíce zajímá komfort, tak můžete sáhnout po pneumatikách Ventus Prime 3, které dosáhly nejlepšího výsledku v hodnocení brzdného výkonu na mokrých a suchých vozovkách (test byl uveden v časopise Auto Bild, č. 10, celkem testováno 53 pneumatik v roce 2018), tato pneumatika je také dostupná v nejpopulárnějších rozměrech letních pneu 205/55 R16, 195/65 R15, 225/45 R17 a nebo také 225/40 R18. Veškeré letní gumy zmíněné v článku lze zakoupit u autorizovaného prodejce Pneuboss.cz.

Celoroční pneu Hankook Kinergy 4S2 pro bezstarostnou jízdu

Alternativou k letním a zimním pneumatikám jsou stále populárnější celoroční pneumatiky, jejichž kvalita profituje z kvalitního vývoje a testů provedených v nedávné době. Celoroční pneumatiky mohou být jasnou volbou pro řidiče, kteří jezdí krátké vzdálenosti, do městského provozu a pro řidiče, kteří shánějí pneumatiky na druhé vozidlo v domácnosti, a ušetřit za přezutí pneumatik v pneuservisu. .. | Pneuboss

Už neplatí, že jsou celoroční pneumatiky vyráběny jako kompromis mezi letní a zimní pneumatikou. Technologie použité u celoročních pneumatik se nyní zaměřují na výkon v oblastech, které jsou pro obě roční období nejdůležitější a to výkon na mokru a suchu v létě, a výkon na zasněžených a zledovatělých vozovkách v zimě.

Například upravená pryskyřicová směs pneumatiky Hankook Kinergy 4S2 zajišťuje vynikající přilnavost na mokrých vozovkách a široké příčné drážky poskytují ochranu proti aquaplaningu.

Pneumatika se neztratí ani v zimních podmínkách, kde vroubkované drážky dezénu poskytují větší záběr na sněhem pokrytých vozovkách. Spolehlivý celoroční výkon této pneumatiky také potvrdili odborníci z nezávislých motoristických magazínů, kde se Hankook Kinergy 4S2umístila na prvním místě testu celoročních pneumatik (Auto Bild Allrad, rozměr 215/60 R16, 12/2020). Více o zmíněných pneumatikách a jejich výkonu se můžete dozvědět na stránkách výrobce https://www.hankooktire.com/cz/.

O společnosti Hankook

Společnost Hankook Tire je globální výrobce inovativních a oceňovaných radiálních pneumatik v prémiovém segmentu, určených pro osobní vozidla a vozidla typu SUV, terénní vozidla, lehká užitková vozidla, nákladní vozy a autobusy a závodní vozidla (rallye a okruhy).

Společnost Hankook neustále investuje do výzkumu a vývoje s cílem poskytovat zákazníkům produkty nejlepší možné kvality, které díky nejmodernějším technologiím zajistí mimořádné uspokojení z jízdy. Proto po celém světě provozuje pět vývojových center a produkci zajišťuje v osmi velkých výrobních závodech.

Specifické požadavky kladené na pneumatiky uživateli i výrobci automobilů v Evropě při vývoji zohledňuje Technické centrum v Hannoveru, v Německu.

Výroba pneumatik pak probíhá ve vysoce moderním výrobním závodu v Rácalmási, v Maďarsku, který byl uveden do provozu v roce 2007 a jehož výrobní kapacity se nadále rozšiřují. Ve výrobním závodu aktuálně působí okolo 3 000 zaměstnanců, kteří vyrobí až 19 milionů pneumatik ročně, určených pro osobní vozidla, vozidla typu SUV a lehká užitková vozidla.

Evropské hlavní sídlo výrobce se nachází v Německu, v Neu-Isenburgu poblíž Frankfurtu nad Mohanem. Pobočky společnosti Hankook se nachází v dalších evropských zemích, a sice v České republice, Francii, Holandsku, Německu, Rakousku, Itálii, Maďarsku, Polsku, Rusku, Srbsku, Španělsku, Švédsku Turecku, Ukrajině a Velké Británii. Do ostatních zemí Evropy probíhá prodej pneumatik Hankook přímo přes regionální distributory.

Společnost má po celém světě přibližně 20 000 zaměstnanců a své produkty dodává do více než 180 zemí. Špičkoví výrobci automobilů vyjadřují používáním pneumatik Hankook na svých nových vozidlech tomuto výrobci plnou důvěru. Přibližně 34 procent globálního obratu společnost vykazuje ve státech Evropy a v zemích ze Společenství nezávislých států. Od roku 2016 je společnost Hankook Tire vedena v Dow Jonesově indexu celosvětové udržitelnosti (DJSI World).