Rodinný vůz do města i do terénu? Nové SUV od Citroënu je příjemným překvapením

Zdroj: Citroën

4
Fotogalerie

Pohodlně se do něj naskládá početná rodina i se psem a nákupem, hodí se do ulic velkoměsta, ale poradí si i v náročnějším terénu. SUV alias sportovní užitková vozidla se v posledních letech stala synonymem pro rodinné auto. Do svého portfolia ho před pár lety úspěšně zařadil i Citroën, který do segmentu SUV vnesl důraz na design, dostatek prostoru a komfort pro řidiče i další pasažéry. Právě tyto vlastnosti definují i nejnovější přírůstek do SUV rodiny Citroën – model C5 Aircross.

Citroën C5 Aircross je dalším vývojovým stadiem konceptu Aircross, který byl představen v roce 2015, a přímo navazuje také na úspěšný model SUV C3 Aircross z roku 2017. Nový C5 Aircross opět naplňuje motto „Inspired by You“ – klade důraz na praktické funkce, prémiový design a chytré technologie, které každou jízdu proměňují v komfortní zážitek.

SUV s francouzským šarmem

Vzhled a architektura Citroënu C5 Aircross splňují veškeré atributy pravého SUV – nechybí robustní design vzbuzující pocit jistoty a bezpečí, velká kola, která skvěle sedí na vozovce, ani zvýšená světlá výška. Vůz se ale, na rozdíl od některých konkurentů, nesnaží působit agresivním dojmem, designéři namísto toho dali přednost vzdušnosti, prostornému zavazadlovému prostoru a rafinovaným technologickým prvkům, které fádní jízdu proměňují v pohodlnou zábavu.

Citroën C5 Aircross vzhledově navazuje na své úspěšné předchůdce. Na první pohled upoutá svým tvarem, který i bez ostrých křivek vyzařuje výkonnost, sebevědomí a energičnost. Svou stavbou a rozměry (délka 450 cm, šířka 184 cm, výška 167 cm, světlá výška 230 mm) se řadí mezi SUV segmentu C. Tomu odpovídá i skutečně velkorysý objem zavazadlového prostoru, který se v závislosti na konkrétním provedení pohybuje od 580 do 720 l.

Citroën

Bytelný a bezpečný dojem vyvolávají také kola o průměru 72 cm v kombinaci s impozantní přední maskou. Hravým, ale zároveň vysoce funkčním detailem, který vyniká nad aktuálními standardy segmentu vozů SUV a odlišuje vozy Citroën od konkurentů, jsou kryty podvozku a podběhů kol i stylové střešní lišty ve dvoubarevném provedení.

Citroën SUV C5 Aircross je také vybaven prosklenou panoramatickou střechou. Při pohledu z profilu vzniká souvislý prosklený pás, který dává vyniknout střeše zdánlivě plovoucí v prostoru a chromované liště ve tvaru písmene "C" vymezující kabinu vozu.

Interiér ve znamení prostoru a pohodlí

Vnitřní prostor SUV C5 Aircross je vzdušný a reprezentativní, ale zároveň nepostrádá funkčnost a řadu praktických prvků. Impozantní palubní deska je v celé šířce vozu opatřená lištou z měkčeného plastu, která se táhne přes celou šířku vozu. Barevná lišta v horní části opěradel zase zdůrazňuje linii karoserie a kopíruje linii oken, čímž interiéru dodává eleganci a hravost.

Řidič má k dispozici přístrojovou desku s nastavitelným digitálním displejem TFT o úhlopříčce 12,3", na němž se mu přímo v zorném poli zobrazují vybrané informace o jízdě. Příjemné jízdě napomáhá i volant se zabudovanými ovladači, silným věncem a plochým středem, který je zdoben leskle černými a matně chromovanými prvky, v některých verzích je potažený dvoubarevnou kůží.

Citroën

Široká středová konzole, vysoko posazené sedadlo řidiče, který tak získává dobrý přehled o silnici před sebou, citlivě zvolené barvy a materiály, to vše podtrhuje pocit bezpečí a harmonie, kterým interiér na svou posádku působí.

30 kombinací exteriéru, 5 provedení interiéru

Nový Citroën potěší řidiče, kteří si vedle spolehlivého výkonu potrpí také na atraktivní vzhled a propracovaný interiér vozu. Při výběru modelu C5 Aircross se budoucí majitelé mohou skutečně kreativně vyřádit – celkem 30 možných kombinací exteriéru doplňuje 7 barev karoserie (bílá Banquise, černá Perla Nera, šedá Platinium, šedá Acier, červená Volcano, modrá Tijuca, bílá Nacré) a 3 balíčky Pack Color (Silver, White a Red). Karoserii v různých barevných odstínech lze kombinovat se střechou v odstínu černá Perla Nera.

Individuální stylové úpravy se promítají i do interiéru nového SUV, kterému dominuje příjemné a elegantní provedení ve světlých tónech. V nabídce je 5 variant: kromě základního provedení to jsou verze Wild Grey, Metropolitan Beige, Metropolitan Grey a Hype Brown vybavená sedadly Advanced Comfort, která jsou díky exkluzivním materiálům dokonale pohodlná.

Citroën

 Zaujal Citroën C5 Aircross i vás? Tak se s ním blíže seznamte a otestujte ho na vlastní kůži. Jak na to? Objednejte si testovací jízdu, která vám o voze řekne víc než informační brožury nebo fotky. A třeba zjistíte, že je právě toto SUV autem vašeho srdce.