Týden FM nabídne velmi bohatý doprovodný program

Doslova za dveřmi je vrcholná akce českého facility managementu, již 11. ročník Týdne FM, který se letos uskuteční ve dnech od 7. do 11. listopadu v Praze. Jeho tématem bude „Facility management - příležitost pro integraci“ a očekává se účast desítek českých odborníků i řady zahraničních hostů. To vše pod záštitou premiéra české vlády Petra Nečase.

Týden FM začne v pondělí 7. listopadu exkurzí do zázemí čestlického aquaparku, který patří k nejmodernějším v Evropě. O den později se v karlínském hotelu Olympik Artemis uskuteční hlavní konference za účasti významných hostů, očekává se osobní účast ministra pro místní rozvoj Kamila Jankovského. Na konferenci naváže večerní předávání cen osobnostem a projektům z oblasti FM.

#####Workshop poradí s výběrem dodavatele

Letošní workshop Týdne facility managementu 2011 s názvem Implementace FM, který se uskuteční dne 9. listopadu a je koncipován jako průprava účastníků na přípravu výběrového řízení na FM poskytovatelskou firmu Krok za krokem. Workshop vychází z ověřeného modelu výuky facility managementu ve vzdělávacích kurzech FM Institute. O den později, tedy ve čtvrtek 10. listopadu, uspořádá svůj seminář společnost IKA Data. Seminář by měl přesvědčit posluchače, že právě software je tím pravým nástrojem pro integraci. Funkční software zpracovává data, jejichž užitím při rozhodování se z nich stávají informace. Informace doplněné metodami a algoritmy k jejich zpracování a uživatelskými rozhraními poskytují znalosti. Takže procesy lze plánovat a řídit, software lze aktualizovat nejlepšími příklady z praxe s cílem minimalizace nákladů a maximalizace užitné hodnoty budov a služeb s nimi spojených.

#####Součástí Týdne FM je i Realitní kongres

Čtvrtek bude na události velmi bohatý, vedle již zmíněné konference proběhne ve vysočanském hotelu Clarion Congress Hotel Prague druhý ročník Realitního kongresu, který přinese odpovědi na otázky týkající se problematiky současného trhu s nemovitostmi. Profesionálové z oboru budou diskutovat o novinkách a aktualitách týkajících se nemovitostní, o ožehavých tématech zabývajících se návrhy nových zákonů a o již schválené zvýšené sazbě DPH na nové byty. A rovněž ve čtvrtek 10. listopadu nabídnou organizátoři Týdne FM diskusní fórum na téma „FM z pohledu nastupující generace aneb Studentské či odborné práce a jejich uplatnění v praxi“. Symbolickou tečkou za letošním ročníkem Týdne FM bude páteční diskusní panel na téma „Udržitelné budovy s certifikací z pohledu jejich provozu a správy“.