V Olomouci vzniká multifunkční komplex CPI City Center

Výstavba multifunkčního komplexu CPI City Center Olomouc pokračuje, v lokalitě před nádražím a budovou Krajského úřadu v širším centru města. Projekt za zhruba 750 milionů korun má být dokončen v roce 2013. Centrum zahrnuje čtyřhvězdičkový kongresový hotel, kanceláře a obchodní prostory, sdělila stavební společnost PSJ.

Stavba byla zahájena počátkem prosince loňského roku. Základem nového komplexu se stane rekonstruovaný hotel Sigma, z něhož po kompletním odstrojení zůstal holý skelet. Rekonstrukcí ho¬tel získá jedno patro navíc, moderní technologie, zcela nový interiér, novou fasádu a parkování v dvoupodlažních podzemních garážích. Díky úsporám energie bude ekologičtější a zlepší se i ekonomika jeho provozu. Hotel bude pod hlavičkou mezinárodní značky Clarion nabízet 126 pokojů. Kolem již probíhají stavební práce, sám však na výraznější činnost dělníků čeká, neboť projektanti a stavbaři musí na základě důkladného stavebně technologického průzkumu nejprve zajistit statiku jeho konstrukce z osmdesátých let tak, aby odpovídala současným požadavkům a normám.

Na výraznou budovu hotelu navážou po stranách dva administrativní objekty celkem s 6300 metry čteverčních moderních kanceláří a 1100 metry čtverečních ploch pro obchody a služby. Majoritní část prostor v šestipodlažní budově obsadí Raiffeisenbank. Banka bude mít k dispozici přes 4000 metrů čtverečních moderních kanceláří s technickým a sociálním zázemím a prostorný archív s plochou 1300 metrů čtverečních. „Administrativní budova pro Raiffeisenbank nám rychle roste pod rukama. Naše středisko monolitických konstrukcí jede v souladu s harmonogramem a nyní má hotové svislé konstrukce druhého nadzemního podlaží,“ uvedl Filip Kašík, projektový manažer PSJ z realizující Divize Morava.
Ve vzniklém vnitrobloku vyroste kongresové centrum s kapacitou až 1400 osob, které bude tvořeno šesti salónky a hlavním polyfunkčním sálem s možností rozdělení na čtyři další samostatné prostory. „V této části máme hotový strop prvního nadzemního podlaží a pokračujeme plynule dál. Navíc na staveništi probíhají drobné zemní práce v podobě realizace jímek a zásypů kolem budoucího komplexu,“ doplnil Kašík.

PSJ náleží mezi největší stavební společnosti v České republice. Zabývá se především pozemní stavební činností, realizací vybraných stavebních řemesel a technologií a také developmentem. Její prvořadou činnost představuje generální dodavatelství staveb, a to včetně komplexních dodávek na klíč od fáze projektu a studie stavby až po kolaudaci a předání funkčního díla. Podílela se například na výstavbě pražského administrativního areálu BB Centrum, komplexu Zlatý Anděl na Smíchově, administrativní budovy Main Point Karlin nebo Galerie Fénix & Clarion Congress Hotel Prague ve Vysočanech, realizovala bytový soubor Villa Bianca v Praze a byla generálním dodavatelem při rekonstrukci Obecního domu či Sovových mlýnů.

PSJ se věnuje i vlastním developerským projektům, které se zaměřují zejména na oblast výstavby komerčních budov a obytných celků. Kromě Česka působí PSJ od počátku své existence také na zahraničních trzích. V posledních letech se soustřeďuje na Rusko, Slovensko, jihovýchodní Asii a arabský svět. PSJ je držitelem celé řady ocenění v prestižní soutěži „Stavba roku“.