Život v době (po)virové podle Daniela Drahotského 5: Robot se nenakazí

Robotický pes Spot pracuje na ropné plošině.

Robotický pes Spot pracuje na ropné plošině. Zdroj: ČTK/CoverImages/Cognite/Aker BP/Cover Images

Tokijská univerzita použila roboty k virtuální promoci studentů.
Daniel Drahotský
3
Fotogalerie

Prokázaná nákaza například v potravinářské firmě přinese stahování zboží z distribuce a milionové škody. I ti nejlepší zaměstnanci tak pro zaměstnavatele najednou představují jak potenciál dalšího rozvoje, tak riziko ztrát. Rizika je potřeba eliminovat.

V těžké době, kdy vynucené uzavírky spousty podniků sebraly lidem příjem a oslabily poptávku po většině zboží a služeb, budou vedení firem intenzivně přemýšlet, jak své činnosti ještě více automatizovat. Robot nepotřebuje spát, může dělat na tři směny, v sobotu i v neděli – a bez příplatků. Robot se nesdružuje v odborech, neremcá, nechce dovolenou, nebere si paragraf na ošetřování dětí. Robot neonemocní, ani kdyby na něj všichni kolem prskali všechny viry a bacily světa. Robot nekontaminuje várku droždí.

Ohrožené pozice

I podniky, kterým až dosud vycházelo, že zaměstnávat skupiny gastarbeiterů z Ukrajiny, Rumunska či z Mongolska u pásu je levnější než postavit plně automatizovanou linku, si nyní do nákladů připočítají riziko stahování výrobků z distribuční sítě či potenciální ztráty z odstávek kvůli celozávodní karanténě. Managementy budou svá strategická rozhodnutí revidovat a některým vyjde, že bude lepší zaměstnávat více strojů a méně zdravotně i jinak nespolehlivých lidí.

Nejinak tomu bude u firem v oblasti služeb. Ty společnosti, jejichž zaměstnanci nyní pracují z domova, zjišťují, že vlastně nepotřebují tolik kancelářských prostor a v nich tolik lidí. Pracovní místa těch, bez jejichž činnosti na dálku kancelářská instituce krizi přežila, budou v průběhu první vlny úsporných opatření v největším ohrožení.

Na pracovních úřadech přibude žadatelů. Bezradná vláda nakonec ustoupí v oblasti ochrany zaměstnanců, aby se firmy nezdráhaly nabírat lidi do trvalého pracovního poměru. Švarcsystém ztratí stigma nezákonného a opakovaným zakázkám pro OSVČ se začne říkat spolupráce s kontraktory. Nastane „economy of gigs“. Opakované pracovní poměry na dobu omezenou se stanou normální. Též se stanou normou kurzarbeit a flexibilní odměňování zaměstnanců podle délky pracovní doby závislé na aktuálním objemu zakázek firmy.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!