Skládání lega a práce ve firmě jsou podobné principy, říká Stupka z platformy Ecomail

Co dělat, když neděláte

Co dělat, když neděláte Zdroj: Michaela Szkanderová

Co dělat, když neděláte
Co dělat, když neděláte
3
Fotogalerie

Výrobcům stavebnic pandemie přála. Nejen děti, ale i dospělí začali objevovat nové způsoby, jak se v podmínkách práce z domova uvolnit a pročistit si hlavu. Společné týmové skládání kostek lega se ovšem osvědčilo nejen jako dobrá terapie, ale i způsob, jak stmelit pracovní tým, posílit spolupráci a nakopnout kreativitu.

Proč tu všude máme stavebnice, je otázka, na kterou spoluzakladatel mailingové platformy Ecomail Jakub Stupka musí novým zaměstnancům odpovídat velmi často. „Muzeum lega je jedním z našich klientů a za používání Ecomailu nám platí zbožím, takže jednou za půl roku si u nich můžeme vybrat stavebnice,“ vysvětluje. „Poměrně dost stavebnic,“ dodává po chvíli.

Stejně jako většina dětí byl podnikatel kdysi nadšencem do barevných kostek. „Většinu stavebnic jsem ale dostal z druhé ruky, takže návod na původně zamýšlený model byl ztracen a zbývala mi čirá kreativita,“ vzpomíná. K legu se vrátil s příchodem vlastních dětí. „Začínali jsme s dětmi duplem pro ty nejmenší a postupně jsme se propracovali až k programovatelnému robotovi. To mou vzpomínku na radost z hraní oživilo,“ popisuje.

Podobné city ke stavebnicím sdílí hodně mužů z jeho generace. „Když do kanceláře dorazila první krabice s legem, všichni kluci se na ni sesypali jako vosy. Loni na Vánoce jsme si nadělili model legendární vesmírné lodi z Hvězdných válek Falcon, což je jedna z největších skládaček pro dospělé, kterou Lego nabízí,“ líčí a ukazuje na model lodi v jedné ze zasedaček. Výtvor má víc než tisíc dílů a jeho skládání by jednomu člověku zabralo desítky hodin. „My jsme to v pěti lidech složili za čtyři večery,“ upřesňuje.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!