Advokátka Slámová oznámila kandidaturu na Hrad. Zastupovala Kajínka i vůdce Ku-klux-klanu

Klára Long Slámová

Klára Long Slámová Zdroj: TV Nova

Klára Long Slámová
2
Fotogalerie

Do prezidentských voleb, které se budou v Česku konat v lednu 2023, se přihlásila advokátka Klára Long Slámová. Uvedla to v rozhovoru pro server Novinky. „Chci pokračovat v tom, co dělám dvacet let. Nejen pomáhat lidem, ale ukázat jim, že mnoho věcí lze docílit dialogem,“ uvádí Slámová v rozhovoru. 

Klára Long Slámová se v minulosti uvedla jako advokátka Jiřího Kajínka. Kromě toho účinkovala také v show TV Nova s názvem Soudy Kláry Slámové. 

Během své kariéry obhajovala například i Johna Pacovského, který se svým otcem zavraždil na Českobudějovicku tři lidi. Hájila též soudce Josefa Košelu, který byl podezřelý z nákupu dětské pornografie. Mezi její známé klienty patřil ale například také David Duke, americký publicista a bývalý šéf Ku-klux-klanu.

Slámová pochází z Jindřichova Hradce. Vystudovala Právnickou fakultu Univerzity Karlovy a také Státní konzervatoř v Praze, obor housle. V roce 2001 začala pracovat jako advokátní koncipientka, v roce 2004 získala titul JUDr. a složila též advokátní zkoušky, od té doby působí ve vlastní advokátní kanceláři. V roce 2012 se provdala za Američana, technického instruktora potápění Gregoryho Scotta Longa.

Ve volbách v roce 2006 neúspěšně kandidovala do Poslanecké sněmovny za ODS. Ze strany vystoupila v roce 2010. Ve stejném roce oznámila kandidaturu za stranu Suverenita jako nezávislá kandidátka. Za  stranu následně kandidovala jako nezávislá ve volbách v roce 2010. Byla přitom lídrem kandidátky v Praze. Suverenita se však do Parlamentu nedostala.