Praha Sobě může developery připravit o neoprávněné výhody, tvrdí Horáček. Hnutí předpovídá 15 procent

Jan Čižinský a sdružení Praha Sobě

Jan Čižinský a sdružení Praha Sobě Zdroj: ČTK

Michal Horáček
2
Fotogalerie

Hnutí Praha Sobě, které vede Jan Čižinský, podpořil v boji o pražský magistrát textař a neúspěšný kandidát v prezidentských volbách Michal Horáček. Hnutí podle něj může přispět k tomu, aby developeři nezískávali v Praze neoprávněné výhody. “Aby mohli být ve hře o tvorbu koalice, potřebovali by alespoň patnáct procent,” říká textař.

 

Textař a kandidát z prezidentských voleb Michal Horáček uvedl, že na hnutí Praha Sobě oceňuje kombinaci mladých lidí a zároveň odborníků, kteří se specializují například na urbanismus. Mohli by podle něj sladit, co chtějí developeři a co město. "Tam, kde developeři získali výhody neoprávněně, by je už nezískali,” uvedl Horáček.

Na hnutí dále oceňuje, že kandidují na základě podpisů občanů. "Líbí se mi zejména to, že sdílí moje přesvědčení, že člověk, který kandiduje, si má jít pro podporu přímo k občanovi. Měli to ještě těžší než já, protože museli získat jenom v Praze 91 tisíc podpisů a oni to opravdu udělali," řekl Michal Horáček. Narážel tím na prezidentské volby z ledna letošního roku, do kterých se zapojil rovněž díky podpisům. Horáček skončil čtvrtý.

Horáček věří, že Praha Sobě má šanci v boji o pražskou radnici získat 15 procent hlasů. “Aby mohli být ve hře o tvorbu koalice, potřebovali by alespoň patnáct procent. To by mě velice potěšilo,” poznamenal textař.

Horáček se zároveň opřel do některých soupeřů z prezidentské volby, kteří se účastní senátních voleb, probíhajících nyní souběžně s komunálními. Zmínil lékaře Marka Hilšera, který usiluje o křeslo v Senátu za Prahu 2 a Prahu 3. “Myslím, že by bylo lepší kandidovat mimo Prahu,” uvedl s odkazem na to, že Hilšer pochází z Chomutova. Sám Horáček o kandidatuře nyní neuvažoval. “Myslím, že jsem si to užil v té předchozí disciplíně. Možná příště,” dodal.