Vyzkoušeli jsme Twisto. Náramek nám k tělu nepřirostl, ale jinak za jedna

Twisto karta a náranek

Twisto karta a náranek Zdroj: Aleš Pospíšil

Twisto balíček
Twisto karta a náranek
Aplikace Twisto
Aplikace Twisto
Aplikace Twisto
11
Fotogalerie

Služba Twisto funguje jako běžná kreditní karta, umí toho ale víc. Skvěle pracuje s chytrým telefonem, takže máte své nákupy patřičně pod palcem. Platit náramkem vypadá divně, protože ho musíte dostat hodně blízko k terminálu a „trefit se“, ale v létě v aquaparku bude fajn. Twisto má i další vychytávky, které stojí za řeč.

S Twisto kartou se platí jako s jakoukoli jinou bezkontaktní kartou, říct si ale můžete i o platební náramek. My jsme ho dostali spolu s kartou zdarma. Náramek je vyroben z materiálu, který se označuje jako TPU (termoplastický polyuretan). To je materiál, který je měkký, elastický, ohebný a přesto silný a odolný. Stačí do něj vložit karetní čip a aktivovat ho přes aplikaci.

Náramek je lehký a dobře se nosí, platit s ním v zimní bundě ale není ideální, jelikož si musíte vyhrnout rukáv a trefit to správné místo na platebním terminálu. Budete tak pravděpodobně vypadat komicky, když se budete snažit zaplatit a lidé okolo nebudou chápat tomu, co děláte. Umím si ale představit, že si náramek vezmu v létě na kolo nebo k bazénu.

Velmi praktická je mobilní aplikace, zde máte kdykoli k dispozici detailní přehled plateb a o stavu účtu. Praktické jsou i notifikace, které dorazí ihned po tom, co kartu či náramek použijete. Do aplikace se přihlásíte i otiskem prstu.

Pozor, „virtuální“ peníze se utrácejí snadno

Rychlost a jednoduchost je u Twista důležitá, ve vybraných obchodech tak můžete platit jen volbou „zaplatím později“. Funguje to střelhbitě, platbu vám Twisto připíše na účet bez opisování kódů apod. jako když platíte jinou platební kartou.

Jako každá úvěrová služba je i Twisto dobrý sluha, ale zlý pán, jelikož neutrácíte vlastní peníze, ale peníze Twista. Vše se odehrává virtuálně, ale zaplatit samozřejmě dříve či později musíte opravdovými penězi.

Kreditní limit je u Twista maximálně 25 tisíc, bude vám ale navyšován postupně, pokud jste důvěryhodní a platíte vyúčtování. To chodí vždy 1. v měsíci a můžete ho zaplatit i kartou. Při založení účtu vám nebude umožněno utratit víc jak 5 nebo 10 tisíc korun.

Pokud tak například máte kreditní kartu, která vrací určité procento za platby na internetu, můžete dostat peníze zpět za jakýkoli nákup, což se vyplatí. Máte-li o Twisto zájem, můžete si o účet říct na jeho webu. Služba funguje na výbornou, můžeme ji doporučit.

Platíte Twistem?