ČMSS zrušila poplatky za vyřízení u meziúvěrů

ČMSS

ČMSS Zdroj: ČMSS

ČMSS
ČMSS
3
Fotogalerie

Českomoravská stavební spořitelna při zpracování žádosti o nezajištěný meziúvěr Kredit neúčtuje poplatek za zpracování žádosti, a to to od 7. dubna. Na poplatku tak můžete ušetřit několik tisíc korun.

Do 7. dubna byl tento poplatek na výši 0,5 % nebo 1 %z výše meziúvěru podle typu. Minimálně jste ale vždy zaplatili 1 000 korun. Například při meziúvěru ve výši 500 tisíc korun tak mohl poplatek dosáhnout 5 000 korun, nově je poskytnutí tohoto úvěru zdarma.

V minulém roce ČMSS upravovala úrokové sazby nezajištěných meziúvěrů, dále navýšila maximální výši nezajištěného úvěru až na 900 tisíc korun. Zrušení poplatku u nezajištěného meziúvěru je tak dalším krokem. U úvěrů navíc i ve 2. čtvrtletí běží kampaň, v rámci které ČMSS nově uzavřené nezajištěné úvěry podporuje prémií až 2000 korun.

Tyto produktové úpravy jdou ruku v ruce s nárůstem zájmu o úvěr. „V 1. čtvrtletí poskytla ČMSS půjčky v celkovém objemu 6,4 miliardy korun. Oproti stejnému období roku 2016 to představuje nárůst o 52 procent. K výraznému nárůstu přitom došlo především u malých úvěrů do 1 milionu korun na rekonstrukce a modernizace,“ uvedla ČMSS. Za zájem o úvěry mohou nízké úrokové sazby. Podle statistik ČNB v lednu průměrná úroková sazba úvěrů ze stavebního spoření dosáhla hranice 3,41 %, což je skoro o půl procentního bodu méně než o rok dříve.