RWE opět nalije miliony do českých filmů, vybral si i dvojku Anděla páně

Anděl Páně

Anděl Páně Zdroj: kviff.com

Dalších 25 milionů korun pošle na podporu české kinematografie energetický gigant RWE. Většina z této částky půjde štábům čtyř filmových projektů, mezi nimiž nechybí očekávané hity Teorie tygra režiséra Radka Bajgara a pokračování populární pohádky Jiřího Stracha Anděl páně. „O finanční podporu od RWE se pro rok 2016 ucházelo 23 filmových projektů. Z nich tři vybrané snímky bude RWE koprodukovat ve spolupráci s Českou televizí,“ prozradil ředitel komunikace RWE Martin Chalupský.

Kromě Bajgarovy a Strachovy novinky se finanční injekce dočká také horor Polednice Jiřího Sádka a v těchto dnech natáčený druhý celovečerní film Václava Kadrnky Křižáček. Energetici také zůstanou hlavním partnerem výroční ceny České filmové a televizní akademie Český lev.

Projekt RWE – energie českého filmu vstoupí v roce 2016 do své jedenácté sezony. Energetická skupina dosud pomohla na plátna kin 35 celovečerním hraným snímkům a 11 celovečerním dokumentům. Letos se divákům představily v koprodukci RWE hrané filmy Kobry a užovky, Vybíjená a Wilsonov.

V oblasti dokumentární tvorby to byly snímky Filmová lázeň a Očima fotografky. „Letos byly do kin uvedeny snímky Kobry a užovky a Domácí péče, které vznikly podle scénářů oceněných Filmovou nadací. Uspěly na 50. ročníku karlovarského filmového festivalu a pro nás jsou rovněž favority březnových Českých lvů,“ prohlásil Martin Herrmann, předseda představenstva RWE Česká republika.

Česko se stává rájem filmových přehlídek