Shoptet Pay rychle roste. Během prvních měsíců na platformě proběhlo sto tisíc transakcí

Výsledky Shoptet Pay za první tři měsíce fungování předčily veškerá očekávání.

Výsledky Shoptet Pay za první tři měsíce fungování předčily veškerá očekávání. Zdroj: Profimedia.cz

Platební brána Shoptet Pay se těší velké oblibě. Za první tři měsíce svého fungování získala dva tisíce e-shopů, na kterých proběhlo zhruba 100 tisíc transakcí. Shoptet tak navazuje na aktuální trend komplexních platebních řešení, které majitelům e-shopů umožní řešit vše v jednom rozhraní.

Výsledky Shoptet Pay za první tři měsíce fungování předčily veškerá očekávání. Platební bránu používá již dva tisíce e-shopů. Podle šéfa Shoptet Pay Ondřeje Bubna se jiná platební řešení dostávají na taková čísla i několika let.

„Nám se to povedlo během tří měsíců, za což jsme velice rádi. Chtěli jsme našim klientům co nejvíce ulehčit prodeje a jejich zákazníkům zase zprostředkovat pohodlné nakupování. Z prvních kvartálních výsledků vidíme, že je platební brána pro naše zákazníky zajímavým nástrojem, který jim může usnadnit podnikání, a to díky zaměření na maximalizaci konverze objednávek, kdy Shoptet Pay mělo v posledním měsíci nejvyšší podíl zaplacených objednávek na Shoptetu,“ dodává Buben.

Velkou výhodou Shoptet Pay je i fakt, že je dostupná všem zákazníkům Shoptetu bez ohledu na jejich velikost. A to zdarma. „Neřešíme, zda už mají stovky transakcí či snad včera založili e-shop a chtějí svým zákazníkům nabídnout kvalitní službu s možností zaplatit kartou hned od samého začátku. Do druhého dne od objednání Shoptet Pay mohou zpravidla přijímat platby kartou a být plně připraveni na svého prvního zákazníka,“ dodává Buben.

Nástup nového trendu i obliba plateb kartou

Platební brány jsou třetí nejoblíbenější platební metodou mezi e-shopy fungující na Shoptetu. Aktuálně je využívá 18 % zákazníků. Řadí se tak ihned za platbu v hotovosti, kterou využívá 35 % klientů a převod částky na účet (30 %). I to byl jeden z důvodů, proč se firma rozhodla následovat vzrůstající trend komplexních platebních řešení a integrovat vlastní platební bránu do všech e-shopů, které běží na její platformě.

„Začali jsme pozorovat trend velkých e-commerce hráčů na českém trhu, pro které už lokální poskytovatelé přestávají být dostateční, zvlášť při expanzi. Malé e-shopy si ale nemůžou dovolit jednat s nadnárodními firmami a ani není možné vytvoření pouhého doplňku, který by jejím zákazníkům platbu kartou umožnil. Jediná možnost, jak dát našim e-shopařům kvalitní řešení, bylo zaintegrovat vlastní platební bránu na míru přímo do e-shopů našimi vlastními silami,“ vysvětluje Buben.

Shoptet se rozhodl nic nepodcenit a na vývoji si dal opravdu záležet. S cílem splnit ty nejnáročnější požadavky svých uživatelů se například firma spojila s nizozemskou společností Adyen, která je v tomto oboru považována za lídra na globálním trhu. Pro potřeby Shoptet Pay navíc vznikl speciální interní tým, který se zaměřuje na rozvoj a neustálé zlepšování této unikátní služby.

Úspěch zákazníků je pro Shoptet důležitý

Cílem drtivé většiny podnikatelů je zvyšování prodeje. Ten může zásadně ovlivnit i nabídka platebních metod.

„Zákazník se může rozhodnout, že na e-shopu nenakoupí, když nebude mít k dispozici preferovanou transakční službu. Tomu jsme chtěli zabránit. V oblasti platebních bran jsme pak také naráželi na limity – například standardní doba spuštění bývá týden až 14 dnů, u nás je na pár kliknutí online do druhého dne. Dál pracujeme na tom, abychom více rozvolnili možnosti, za které zboží jde platit, tedy i problematické položky jako třeba CBD produkty, které jsme rozvolnili právě tento týden. Tyto limity se nám spuštěním nového nástroje daří odstraňovať,“ uzavírá Buben.