Bistra v pražských čtvrtích. Lidé poznají vášeň, říkají Italové, kteří učí Čechy jíst mozzarellu

mozzarellart

mozzarellart Zdroj: E15 Michaela Szkanderová

V Mozzarellartu si zakládají na filozofii „0 kilometrů“, která se promítá do výroby. „Jsme fascinováni českou farmářskou kulturou, i proto jsme chtěli její tradici zachovat v naší produkci.“
V Mozzarellartu si zakládají na filozofii „0 kilometrů“, která se promítá do výroby. „Jsme fascinováni českou farmářskou kulturou, i proto jsme chtěli její tradici zachovat v naší produkci.“
V Mozzarellartu si zakládají na filozofii „0 kilometrů“, která se promítá do výroby. „Jsme fascinováni českou farmářskou kulturou, i proto jsme chtěli její tradici zachovat v naší produkci.“
V Mozzarellartu si zakládají na filozofii „0 kilometrů“, která se promítá do výroby. „Jsme fascinováni českou farmářskou kulturou, i proto jsme chtěli její tradici zachovat v naší produkci.“
Italští majitelé Marco Melodia a Tiziana Somma provozují v Praze dva obchody, laboratoř a pizzerii. V Mozzarellartu si zakládají na filozofii „0 kilometrů“, která se promítá do výroby. „Jsme fascinováni českou farmářskou kulturou, i proto jsme chtěli její tradici zachovat v naší produkci.“
6
Fotogalerie

Města netvoří developeři. Města tvoří lidé, kteří v nich žijí a sdílejí každodennost. Pražské čtvrti za svou podobu vděčí i nenápadným hrdinům své doby, kteří pro sousedy vytvoří živý záchytný bod: kde se sejít, kde se najíst, kde posedět.

Obchod, který se zaměřuje na výrobu mozzarelly a burraty. V České republice. Zní to příliš dobře na to, aby to byla pravda?

Italští majitelé Marco Melodia a Tiziana Somma nepocházejí z prostředí gastronomie – oba vystudovali marketing. Prahu poprvé navštívili před patnácti lety ještě jako studenti a hned se do ní zamilovali. „Na Prahu roku 2007 vzpomínáme s nostalgií: tenkrát pro nás byla magická. Nepodobala se žádnému jinému velkoměstu. Byla na pomezí Východu a Západu. Něco mezi vesnicí a hlavním městem.“

Střih. O několik let později Marco s Tizianou otevírají první prodejnu a „laboratoř“ v Bělehradské ulici a začínají vyrábět tu nejlahodnější mozzarellu v našich končinách. Marco se nebojí tvrdit, že lahodnost jeho sýrů tkví v kvalitě českého mléka. Dodnes zakládají v Mozzarellartu na filozofii „0 kilometrů“, která se promítá do výroby. „Jsme fascinováni českou farmářskou kulturou, i proto jsme chtěli její tradici zachovat v naší produkci. Hledali jsme ale farmy, které zrcadlí naši filozofii. Především aby měla zvířata volnost a byla chována v souladu s etickými principy,“ popisuje Marco.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!