Sázkovky tratí desítky milionů denně. Sázkařským "placebem" jsou chrti nebo arménský ping pong

Kancelář Chance v Karviné.

Kancelář Chance v Karviné. Zdroj: profimedia

Hokejové mistroství světa, fotbalové mistrovství Evropy ani olympijské hry - sázkové kanceláře letos přišly o hlavní jednorázové zdroje příjmů. A nejen o ně. Nehrají se dlouhodobé soutěže, na které jejich klienti pravidelně sází. Fungování největších tuzemských sázkovek tak zažívá jednu z vůbec nejhorších krizí.

„Jako kdyby se kapitán díval, jak mu voda zaplavuje loď,“ přirovnal současnou situaci sázkového byznysu Pavol Boško, šéf bookmakerů Tipsportu, lídra trhu, do jejíhož holdingu patří i Chance. „Jde o pokles v řádu desítek milionů korun denně,“ netají Petr Knybel, šéf Tipsportu.

Jako první se kvůli pandemii začaly rušit sportovní soutěže v Číně. Ty rychle následovaly největší trháky v Evropě i USA, například fotbalová Liga mistrů. „Je to jako domino efekt, spadlo všechno. Čínskými soutěžemi to začalo, pak se začaly přidávat všechny ostatní,“ rekapituluje Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny, tuzemské dvojky.

Byť dostal celý byznys velkou ránu, úplně se nezastavil. Sázkovými hity se staly ligy, které dál fungují, třeba fotbalová v Bělorusku. Jindy okrajový stolní tenis v Rusku či Arménii nebo například chrtí dostihy. A třeba také e-sport. 

Celkový dopad pandemie na byznys se sázkami čtěte na portálu iSport.cz>>>