Accolade chce v Otovicích u Karlových Varů vybudovat výrobní areál pro hi-tech firmy

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: profimedia.cz

Skupina Accolade chce v Otovicích u Karlových Varů za stovky milionů korun vybudovat výrobní areál pro hi-tech firmy. V moderním areálu by mělo vzniknout až 350 pracovních míst. Areál o rozloze 18 493 metrů čtverečních chce mít developerská společnost hotový na přelomu let 2020 a 2021. Za skupinu Accolade to řekl Jakub Splavec.

Moderní budova pro lehkou výrobu by měla zvýšit podíl takzvaného Průmyslu 4.0 v Karlovarském kraji. Přispěje ke zvýšení digitalizace v průmyslové výrobě. Podle ředitele rozvoje Accolade Jiřího Stránského má být celý projekt velice šetrný k okolí. „V rámci projektu je navržen také zelený val se stromy, keři a další zelení, který bude sloužit jako vizuální i hluková bariéra. Společně s ním bude v prostoru areálu vysázena izolační zeleň tak, aby byl snížen dopad na krajinný ráz,“ uvedl Stránský.

Areál by měl podle ředitele splňovat požadavky na certifikaci BREEAM, která zaručuje šetrnost k životnímu prostředí, vysokou míru energetické soběstačnosti a nadstandardní pracovní podmínky pro zaměstnance.

Developerská skupina Accolade se zaměřuje na přípravu nájemních prostor pro lehký průmysl nebo logistiku. V Karlovarském kraji už působí například v Chebu, kde vznikl jeden z nejrychleji se rozvíjejích průmyslových parků v Česku. Do Chebu se podařilo přilákat jak výrobce, například čínského výrobce automobilových tlumičů BWI, tak i logistické firmy nebo internetové prodejce. Své centrum zde má například internetový zásilkový obchod Tchibo. V České republice a v Polsku Accolade dosud uskutečnila 25 velkých průmyslových projektů.