Land Rover přesune výrobu nástupce legendárního Defenderu na Slovensko

Land Rover Defender

Land Rover Defender Zdroj: acz

Land Rover Defender
Land Rover Defender
Land Rover Defender 110
Land Rover Defender 110
Land Rover Defender
50
Fotogalerie

Britská automobilka Jaguar Land Rover do svého výrobního závodu ve slovenské Nitře stáhne produkci dalšího vozu. Vyrábět se u východních sousedů bude nová generace terénního vozu Defender, uvádí agentura Reuters.

Společnost změnu ve výrobním programu ohlásila v úterý s tím, že mateřské závody v Británii potřebují volné kapacity pro další modely. „Toto rozhodnutí padlo v souvislosti s chystanými investicemi do továrny v Solihullu, kde budou vznikat vlajkové modely koncernu,“ uvedla společnost v prohlášení.

Terénní Defender se tak bude vyrábět společně s velkým SUV Discovery. Výroba v Nitře začala na podzim loňského roku, v roce 2020 má roční produkce dosáhnout 100 tisíc vozů. Kapacita výrobního závodu je 150 tisíc aut ročně. Jaguar Land Rover už v minulosti avizoval, že zvažuje přesunutí části výroby z Británie do zemí Evropské unie.

Nová generace terénního vozu Defender by se na trh měla dostat koncem letošního roku. Předchůdce stál na základech vojenského vozu z konce 40. let a vyráběl se až do roku 2016. Defendery používají armády po celém světě, včetně té české, kde částečně nahradily vozidla UAZ.


Vše o novém Land Roveru Discovery Sport čtěte zde >>>