Tesla sází na rodinný vůz. Vyrábět ho začne už v září

Nový model od Tesly má označení Model Y a dokáže odvézt i sedmičlennou rodinu

Nový model od Tesly má označení Model Y a dokáže odvézt i sedmičlennou rodinu Zdroj: VTM.cz

Tesla
Tesla
tesla elektromobil vyroba novemodely video redakcnivideo
Nový model od Tesly má označení Model Y a dokáže odvézt i sedmičlennou rodinu
Nový model od Tesly má označení Model Y a dokáže odvézt i sedmičlennou rodinu
16
Fotogalerie

Americké automobilce Tesla se podle posledních reportovaných výsledků stále nedaří dostat prodej „lidového“ Modelu 3 do zisku. Zatím sejí to povedlo jen během jednoho čtvrtletí, ale v současnosti Tesla stále prodělává, ačkoli prodeje jsou rekordní. Tesla ovšem přišla s informací, která by alespoň částěčně spravit investorům náladu.

Změnu by mohl přinést Model Y, který bude cílit na mnohem populárnější segment SUV. Dostupnější elektrické SUV představila Tesla již v dubnu tohoto roku a již tehdy bylo jasné, že si na jeho výrobu ještě nějakou tu chvíli počkáme. Ve skutečnosti však Tesla až donedávna ještě netušila, ve kterém ze svých závodů bude nový model vyrábět. Finální rozhodnutí, společně s některými pozitivními vyhlídkami do budoucna, pak Tesla oznámila až po zveřejnění ekonomických výsledků za druhé čtvrtletí.

Ve druhém čtvrtletí začaly v závodu ve Fremontu probíhat přípravy na výrobu Modelu Y. Díky značnému přesahu komponent Modelu 3 a Modelu Y jsme schopni využít stávající výrobní zázemí i při vývoji výrobního zařízení pro Model Y,“ uvedla automobilka ve svém prohlášení.

Model Y se tak bude nakonec vyrábět v kalifornském Fremontu, ačkoliv ještě na konci minulého čtvrtletí se mluvilo i o nevadské Gigafactory. Část produkce by mohla být časem přidělena i do čínské Gigafactory v Šanghaji, její produkce však bude s největší pravděpodobností určena pouze pro lokální trh.

Celý článek najdetre na serveru Auto.cz.