První podnik na střeše Masaryčky zkrachoval, teď se tu otevírá nový. Sází na pastu ze starého chleba

V Masaryčce otevřela restaurace Reason

V Masaryčce otevřela restaurace Reason Zdroj: Foto: Reason/Petr Vágner

V Masaryčce otevřela restaurace Reason
V Masaryčce otevřela restaurace Reason
V Masaryčce otevřela restaurace Reason
V Masaryčce otevřela restaurace Reason
V Masaryčce otevřela restaurace Reason
7 Fotogalerie
Diskuze (1)

Šéfkuchař Jan Horák, který nasbíral řadu zkušeností v zahraničí, otevírá na střeše budovy od Zahy Hadid novou restauraci Reason. Podávat se tu bude i pasta ze starého chleba. 

Stala se vyhledávanou zastávkou v centru Prahy. Budova Masaryčka od světoznámé architektky Zahy Hadid přinesla do Prahy moderní architekturu, kromě jiného se z ní ale stala nová gastronomická destinace. Posledním přírůstkem ke zdejším podnikům se stává restaurace Reason. Stojí za ní šéfkuchař Jan Horák.

Pobočku cukrárny tu má Iveta Fabešová, otevřela tu pizzerie L’Osteria, podnik Fuze, cukrárna Ollies nebo kavárna Doubleshot. Vrcholem toho všeho měla být střešní restaurace Noel, se kterou ale developerská skupina Penta, jež za Masaryčkou stojí, šlápla vedle. Podnik totiž brzy skončil v insolvenci. Nyní má ale budova nový tahák, střešní restauraci Reason.

Stojí za ní kuchař, který vařil v různých michelinských restauracích v Evropě, ale také v hotelech ve Švýcarsku nebo v Abú Dhabí. Naposledy vedl restauraci v pražském hotelu Augustine. Počínaje úterkem působí v novém podniku. V jedenáctém patře budovy se nachází čtyřicítka míst, dalších šedesát lidí se vejde do střešního baru s výhledem na celou Prahu.

VIDEO: Jaké jsou novinky v městské dopravě a jak pokračuje stavba metra D, odpovídá člen představenstva a dopravní ředitel DPP

Video placeholder
FLOW: Jaké jsou novinky v městské dopravě a jak pokračuje stavba metra D, odpovídá člen představenstva a dopravní ředitel DPP • Zdroj: e15

„V Reasonu nebudeme hledat pozlátko, ale důvod. Proč děláme věci tak, jak je děláme, do hloubky, bez omezení a s týmem, který má obrovský potenciál. Luxus pro nás znamená poctivost, smysl a emoce,“ líčí Horák. Ten sestavil degustační menu, které klade důraz na udržitelnost a kreativní práci se surovinami. Důkazem toho je pasta z čerstvě namletého starého chleba, která je jedním ze zdejších chodů.

Horák se v podniku nebude soustředit na pokrmy jedné země, naopak slibuje chutě od severu Evropy až po Jadran. Jednotlivé chody budou v restauraci servírovat samotní kuchaři, kteří je budou hostům představovat.

Vstoupit do diskuze (1)