Ostrovské rodiště trolejbusů mizí. Panattoni do přestavby areálu nalije miliardu

Trolejbus Škoda 21Tr

Trolejbus Škoda 21Tr Zdroj: CC 0: Harold17 via Wikimedia Commons

Na Karlovarsku vznikne nová průmyslová zóna
Na Karlovarsku vznikne nová průmyslová zóna
Na Karlovarsku vznikne nová průmyslová zóna
4
Fotogalerie

Asi miliardu korun plánuje společnost Panattoni Europe investovat do výstavby průmyslové zóny v areálu bývalé továrny Škoda v Ostrově na Karlovarsku. Stavba ve čtvrtek začala stržením bývalého továrního komína. V letošním roce by se měly v areálu dokončit demolice, výstavba prvních hal začne zřejmě na jaře 2019. V příštím roce by měli také zahájit provoz první nájemci, řekl ve čtvrtek novinářům generální ředitel Panattoni Europe pro Českou republiku a Slovensko Pavel Sovička. O projektu jako první informoval deník E15.

„Jen sanace a demolice v areálu přesáhne 50 milionů korun. Budeme se snažit recyklovat maximum tak, aby se neodváželo, nezatěžovala se dále doprava,“ řekl Sovička.

Na pozemcích bývalého závodu Škoda připraví Panattoni pro průmyslové využití 120 tisíc metrů čtverečních plochy. Pro Karlovarsko to bude znamenat až tisíc nových pracovních míst.

Zatím není jasné, které firmy budou v areálu bývalé továrny na výrobu trolejbusů působit. Podle Sovičky by to ale měly být dvě až tři firmy, zahájit provoz by měly nejpozději v roce 2020. Lákavá je pro ně především lokalita budoucí průmyslové zóny Ostrov North s napojením na dálnici D6 a především německou dálniční síť.

V Karlovarském kraji je dosud nejvýznamnější průmyslová zóna v Chebu. I o její rozvoj se zasadila společnost Panattoni Europe. Stovky lidí v posledních letech zaměstnala druhá nejvýznamnější průmyslová zóna v kraji Ostrov-jih. Výrobní halu tam má například společnost Witte Nejdek, druhý největší zaměstnavatel v kraji.