Apple Event představí iPhone 15. Kde a kdy sledovat online stream konference

Apple Event

Apple Event Zdroj: Apple

Mezi fanoušky technologií každoročně očekávaná Apple Keynote už má své pevné datum. Apple světu představí nový iPhone 15 už 12. září 2023. Klasická několikahodinová konference začne v 19 hodin našeho času, informoval Apple v pozvánce. Event se již tradičně bude konat v sále budovy Steve Jobs Theater, který je součástí areálu Apple Parku v Cupertinu.

Podtitul „Wonderlust“ (touha po zázracích) letošní keynote napovídá, že se letos asi očekávají velké změny. Samotný design pozvánky je letos výjimečně v podobě animace s třpytkovým logem nakousnutého jablka.

To může napovídat, že se letos dočkáme prvního iPhonu vyrobeného z titanu, což je materiál, o kterém se v souvislosti s telefony od Applu spekuluje dlouhé roky. Modro-šedá grafika pak zřejmě láká na barevné varianty novinek.

Co přesně Apple na konferenci představí, není zatím jisté. Technologický gigant tuto informaci nikdy dopředu neuvádí, vše se veřejnost dozví až na konferenci. Nicméně tradičně kolují zvěsti, co Apple letos představí, a mělo by se jednat o následující produkty:

  • iPhone 15 
  • iPhone 15 Plus
  • iPhone 15 Pro
  • iPhone 15 Pro Max/Ultra
  • Apple Watch Series 9
  • Apple Watch Ultra 2
  • AirPods 3
  • a AirPods Pro s novým USB-C nabíjecím pouzdrem

Apple Event se bude vysílat formou předtočeného videa, které se ale bude promítat živě. Na místo pak přijdou vybraní novináři, kterým bude nový iPhone představen i fyzicky. Informovat o něm budeme i na stránkách e15.cz. Zatím si přečtěte, co na Apple konferenci čekáme.

Kde sledovat Apple Event?:

Sledujte živý online stream z události Apple Event 2023 na E15.cz

Kdy bude živý stream Apple Keynote?

Přímý přenos začne od 12. září 19:00.

Kdy se dá iPhone 15 koupit?

Do prodeje nové produkty Applu zamíří nejspíš zhruba o dva týdny později od představení. Přesné datum ale není jisté. Je však pravděpodobné, že se iPhony rychle vyprodají, jako tomu bylo již několikrát v minulosti. 

Jak dopadne přechod na USB-C?

Velkou změnou nejspíš bude dlouho diskutovaný přechod na USB-C. Už teď je téměř jisté, že iPhony o klasický lightning konektor skutečně přijdou. Nová směrnice EU, která přikazuje postupný přechod na USB-C, však platí až na nové produkty, kdy firmy musejí na změnu přistoupit do konce roku 2024. Apple by tak zatím na nový konektor přecházet nemusel.