Do Česka vstoupil pátý největší světový výrobce smartphonů, čínská Vivo

Čínská vivo přišla do Evropy loni na podzim, patří do skupiny BBK Electronics spolu se značkami Oppo, OnePlus, Realme a IQOO. Ročně vivo prodá 111 milionů chytrých telefonů. Do Česka vstupuje s modely Y70, Y20s a Y11s s cenami od 3299 korun.

Čínská vivo přišla do Evropy loni na podzim, patří do skupiny BBK Electronics spolu se značkami Oppo, OnePlus, Realme a IQOO. Ročně vivo prodá 111 milionů chytrých telefonů. Do Česka vstupuje s modely Y70, Y20s a Y11s s cenami od 3299 korun. Zdroj: profimedia.cz

Pátý největší světový výrobce chytrých telefonů vivo bude mobily čínský výrobce prodávat prostřednictvím sítí Alza.cz, CZC.cz, Mall.cz, Datart, Electroworld, Mobil Pohotovost a Space.
Vivo v Česku v blízké budoucnosti plánuje počet partnerských prodejců navýšit.
Model vivo y11, s jeho variantou s malým „s“ na konci vstupuje čínský, pátá největší světový výrobce smartphonů, na český trh.
Model vivo y20i, s jeho variantou s malým „s“ na konci vstupuje čínský, pátá největší světový výrobce smartphonů, na český trh.
Model vivo y20i, s jeho variantou s malým „s“ na konci vstupuje čínský, pátá největší světový výrobce smartphonů, na český trh.
7
Fotogalerie

Nabídku mobilních telefonů na českém trhu rozšíří nový hráč, čínská společnost Vivo. Pátý největší světový výrobce chytrých telefonů Vivo bude své mobily prodávat prostřednictvím sítí Alza.cz, CZC.cz, Mall.cz, Datart, Electroworld, Mobil Pohotovost a Space. V blízké budoucnosti plánuje počet partnerských prodejců navýšit.

Vivo přišla do Evropy loni na podzim. Ročně prodá 111 milionů chytrých telefonů. Do Česka vstupuje s modely Y70, Y20s a Y11s s cenami od 3299 korun.

Značka si připsala několik technologických prvenství. V roce 2012 společnost představila model vivo X1, úplně první chytrý telefon se specializovaným hi-fi čipem. O dva roky později s modelem vivo X5Max o tloušťce 4,75 milimetru překonala rekord nejtenčího chytrého telefonu své doby.

V roce 2018 Vivo představilo Vivo NEX, které bylo nejen prvním chytrým telefonem s technologií snímání otisku prstu umístěným na displeji, ale také prvním skutečně bezrámovým chytrým telefonem s vyskakovací selfie kamerou.

Vivo původně patřilo do skupiny BBK Electronics spolu se značkami Oppo, OnePlus, Realme a IQOO. Nyní je výrobce v soukromých rukou.

V Česku působí i další čínští výrobci mobilních telefonů, například Xiaomi, Huawei nebo Honor. Ročně se v tuzemsku prodá zhruba 4,5 milionu telefonů. Nejprodávanějšími značkami na trhu jsou Samsung, Xiaomi a Apple.