Harry Potter v seriálu? Warner Bros. uvažují o rebootu slavné značky

Takhle si oblíbené hrdiny pamatujeme z filmové verze příběhů.

Takhle si oblíbené hrdiny pamatujeme z filmové verze příběhů. Zdroj: Warner Bros., Vertical Ent.

Takhle si oblíbené hrdiny pamatujeme z filmové verze příběhů.
Takhle si oblíbené hrdiny pamatujeme z filmové verze příběhů.
Záběry z videohry Hogwarts Legacy
Záběry z videohry Hogwarts Legacy
Záběry z videohry Hogwarts Legacy
6
Fotogalerie

Filmová společnost Warner Bros. se údajně chystá na návrat Harryho Pottera od anglické spisovatelky J. K. Rowlingové. Agentura Bloomberg uvedla, že se jedná o seriálovém projektu ze světa populárního kouzelníka. Vysílán by měl být pravděpodobně v rámci televizní stanice HBO. Ta to nepotvrdila, nicméně se chystá sloučení HBO Max a Discovery+ pod jednu streamovací značku a ta by podle Bloombergu o seriál ze světa Harryho Pottera nepochybně stála.

Podle anonymních zdrojů, které cituje agentura Bloomberg, by každá ze sedmi knih Harryho Pottera měla mít vlastní sezónu. Filmaři by tak mohli proniknout hlouběji do světa knih Rowlingové, z nichž mnohé jsou delší než pět set stran.

Studio Warner Bros. za seriálem vidí vynikající investici, neboť se mu u osmi filmů na motivy knih podařilo vydělat miliardy dolarů. Jen za poslední film Harry Potter a Relikvie smrti: část 2, který vyšel v roce 2011, utržilo americké studio celosvětově lehce přes 381 milionů dolarů, zhruba přes 8,2 miliardy korun. Dohromady vydělala osmička filmů od roku 2001 celosvětově více než 7,7 miliardy dolarů.

VIDEO: Kouzelnická sága o Harrym Potterovi. Kolik věcí jste o filmech nevěděli?

Video placeholde
• Videohub

Zatím je však plán v počáteční fázi. Server Variety uvedl, že společně s fúzí HBO Max a Discovery+ se generální ředitel Warner Bros. David Zaslav a šéf HBO Casey Bloys snaží přesvědčit Rowlingovou, aby svolila k natáčení a pomohla s plánovaným seriálem. Dohoda však zatím uzavřena nebyla.

Ne všechny hlasy však o možném návratu legendárního kouzelníka s jizvou ve tvaru blesku na čele hovoří s nadšením. Jeden z takových lze najít na webu Collider. Vzpomíná především na nepříliš povedené nadstavby filmů Harryho Pottera v podání trojice děl Fantastická zvířata a kde je najít. Ovšem nepovedené snad pouze z filmového hlediska: Poslední díl Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství z minulého roku totiž celosvětově utržil přes 407 milionů dolarů, tedy přes 8,7 miliardy korun.

„Nedávné neúspěchy milované franšízy vytvářejí lákavou půdu pro restart. Pravdou ale je, že reboot filmů o Harrym Potterovi není potřeba, alespoň ne nikde v blízké budoucnosti. Pro všechny producenty, nechť je to prosba: nerestartujte sérii o Harrym Potterovi, prosím,“ žádají autoři textu na webu Collider.

Úspěch Hogwarts Legacy

Plány na seriál přicházejí v době, kdy herní svět na začátku února zachvátila mánie v rámci vydání hry Hogwarts Legacy, která představila otevřený svět Harryho Pottera z období osmnáctého století. Hra, kterou stvořily studio Avalanche Software a vydavatelství Portkey Games, se stala jednou z nejrychleji prodávaných videoher.

Za první dva týdny od vydání se prodalo 12 milionů kusů v celkové hodnotě zhruba 850 milionů dolarů.

Náklady na vývoj hry studio ani jeho mateřská společnost Warner Bros. Games nezveřejnily, odborníci je však odhadují na 150 milionů dolarů.