iPhone 13: Co všechno víme o novém telefonu společnosti Apple?

Možný design nového iPhonu 13

Možný design nového iPhonu 13 Zdroj: RendersByIan

Možný design nového iPhonu 13
Apple
Šéf Applu Tim Cook.
4
Fotogalerie

Již za několik týdnů by měl Apple představit očekávané iPhony 13. Jak to vypadá, loňský říjnová keynote byla pouze koronavirová výjimka a letos se událost vrátí tradičně na září. Letošní modely budou opět čtyři a budou ve velkém vycházet z iPhonů 12, včetně designu. Těšte se tedy znovu na kovové tělo s plochými boky, skleněná záda a displej s výřezem. Ten by se díky upraveným senzorům pro Face ID měl letos alespoň o trochu zmenšit.

Apple zde opět sáhne po osvědčeném OLED panelu se stejnými úhlopříčkami 5,4“, 6,1“ a 6,7“. Nejmenší velikost však zřejmě letos v podobě iPhonu 13 mini uvidíme naposledy. Prostřední velikost displeje si opět podělí iPhony 13 a 13 Pro a největší úhlopříčku si zachová iPhone 13 Pro Max. Oba Pro modely by letos podle agentury Bloomberg konečně měly nabídnout 120Hz obnovovací frekvenci.

Větší fotoaparát a lepší video

Hlavní viditelnou změnou budou fotoaparáty. Pro modely budou mít totiž výrazně větší objektivy. Opět u nich budou fotoaparáty tři, jen se konečně dočkají senzorické stabilizace, která si loni odbyla premiéru u iPhonu 12 Pro Max. U Pro modelů také dojde k vylepšení ultraširokého objektivu, a to zejména u snímků za horšího světla.

Změna u fotoaparátu bude také u základních modelů. Ty budou stále dva, ovšem nikoliv pod sebou, ale umístěné diagonálně. Bloomberg u nových iPhonů mluví také o softwarových vychytávkách. Fotografie se dočkají vylepšených filtrů, které půjdou aplikovat například jen na konkrétní části fotografií.

Celý článek a vitualizace nového iPhonu najdete na webu mobilmania.zive.cz >>>