Veletrh E3 letos nebude, účast odřekli největší herní vydavatelé

Veletrh E3 se v roce 2023 neuskuteční

Veletrh E3 se v roce 2023 neuskuteční Zdroj: profimedia.cz

Veletrh E3 se v roce 2023 neuskuteční
Veletrh E3 se v roce 2023 neuskuteční
3
Fotogalerie

Největší každoroční výstava videoherního průmyslu známá jako E3 se letos neuskuteční. Veletrhu, který se v Los Angeles koná od roku 1995, totiž postupně odříkávaly účast velké herní společnosti, v čele se Sony, Microsoftem či Nintendem. Uvedl to server The Guardian. Letošní ročník měl vrátit veletrh zpět do akce po pauze způsobené pandemií.

„Bylo to těžké rozhodnutí kvůli veškerému úsilí, které jsme my a naši partneři vynaložili na uskutečnění této události, ale museli jsme udělat to, co je správné pro toto odvětví a co je správné pro E3,“ uvedl v oficiálním vyjádření Kyle Marsden-Kish, ředitel společnosti ReedPop, která měla letošní ročník organizovat ve spolupráci s asociací ESA (Entertainment Software Association – pozn. red.)

Dále uvedl, že obě společnosti budou i nadále spolupracovat na „budoucích událostech E3“.

Zpráva o zrušení veletrhu rezonuje videoherním světem. Jedna z prvních reakcí přišla od videoherního novináře Geoffa Keighleyho. Ten dříve s E3 spolupracoval, před několika lety však založil veletrh Summer Game Fest, jehož čtvrtý ročník se uskuteční letos v červnu. „Před čtyřmi lety jsem si uvědomil, že se veletrh E3 nevyvíjí tak, jak by potřeboval, aby mohl konkurovat v globálním digitálním světě,“ uvedl na konto zrušené akce Keighley.

Veletrh E3 se koná od roku 1995 v Los Angeles. Kromě největších vývojářských studií, které zde představují novinky ze světa videoher a konzolí, byla akce určena také pro veřejnost. V roce 2019 se E3 zúčastnilo kolem 66 tisíc návštěvníků. Kromě osobní účasti měli videoherní fanoušci v posledních letech možnost sledovat velkolepá oznámení na tiskových konferencích online.

VIDEO: Jak vypadá herní výstava E3? Podívejte se na ročník 2018

Video placeholde
• Živě.cz