Bulant končí v čele Národního úřadu pro vyzbrojování

Pavel Bulant

Pavel Bulant Zdroj: E15 Anna Vackova

Ředitel Národního úřadu pro vyzbrojování Pavel Bulant příští týden ve funkci skončí. Odchází údajně na vlastní žádost. Bulant šéfoval ministerskému útvaru pro vyzbrojování od června 2011.

Pavel Bulant skončí ve funkci k pondělku na vlastní žádost, oficiálně z rodinných důvodů. Ministerskému útvaru šéfoval od června 2011. Loni v prosinci Pavla Bulanta během svého krátkého působení na ministerstvu odvolala tehdejší vicepremiérka Karolína Peake. Do čela úřadu pro vyzbrojování se Bulant vrátil letos v lednu.

„Brigádní generál Pavel Bulant ukončil své působení ve funkci ředitele Národního úřadu pro vyzbrojování. Z rodinných důvodů si podal žádost o zkrácení služebního závazku vojáka z povolání,“ uvedl mluvčí ministerstva obrany Jan Pejšek. Řízením Národního úřadu pro vyzbrojování byl ministrem obrany pověřen náměstek pro obranné akvizice Libor Karásek.

„Děkuji Pavlu Bulantovi za odvedenou práci, zejména při vytvoření a optimalizaci Národního úřadu pro vyzbrojování, řešení problémů letounů CASA C-295 M a vyjednávání se švédskou stranou o pokračování pronájmu nadzvukových letounů,“ uvedl ministr obrany Vlastimil Picek.

Pavel Bulant: Český rybník je příliš malý na to, aby uživil všechny domácí zbrojovky