Co týden dá: Fed vydá Béžovou knihu, Fiat bude stávkovat

Ben Bernanke, Fed

Ben Bernanke, Fed Zdroj: reuters

Americká centrální banka (Fed) ve středu zveřejní pravidelnou zprávu o vývoji ekonomiky, takzvanou Béžovou knihu.

pondělí

Proběhne odpolední protest proti mobilním operátorům a Českému telekomunikačnímu úřadu. Akci pořádá skupina lidí sdružených prostřednictvím blogu Předražené volání. Na jednu hodinu vypnou své mobilní telefony.

úterý

V tento den by měl začít dlouho připravovaný proces výměny Hamasem vězněného izraelského vojáka Gilada Šalita za první dohodnutou skupinu palestinských vězňů, které zadržuje Izrael. Podle agentury AFP bude Šalit vydán ve středu, palestniští vězni už v úterý.

čtvrtek

V Národní technické knihovně v Praze se koná mezinárodní konference o automobilovém designu. Se svými příspěvky vystoupí přední světoví automobiloví designéři. Konferenci pořádá AutoDesign & Styling magazine s podporou Dopravní fakulty ČVUT.

pátek

Největší italský odborový svaz kovodělníků Fiom svolal stávku ve všech pěti domácích závodech automobilky Fiat. Touto formou chtějí odboráři v Itálii protestovat proti údajným přípravám společnosti na zavírání italských továren.

neděle

V Bruselu se koná summit EU a eurozóny. Bude se zabývat především řešením dluhové krize. Summit se měl konat v pondělí, ale byl o týden posunut. „Po jednáních o vývoji v eurozóně minulý týden a přes víkend jsem se rozhodl svolat zasedání rady a summit eurozóny o týden později,“ uvedl ve svém prohlášení předseda Evropské rady Herman Van Rompuy.