Co týden dá: Monti jede před summitem do Berlína

Mario Monti

Mario Monti Zdroj: e15

Italský premiér Mario Monti se má ve středu v Berlíně sejít s kancléřkou Angelou Merkelovou. Státníci budou před summitem EU jednat o krizi v eurozóně.

pondělí

Soud v Praze bude projednávat spor bývalého ředitele Národní galerie Milana Knížáka s umělcem Davidem Černým a Českou televizí. Knížák chce po Černém 150 tisíc a po televizi půl milionu. Černý se o Knížákovi vulgárně vyjadřoval v dokumentu ČT.

úterý

Společnost Peugeot ČR pořádá setkání, na kterém představí obchodní výsledky za loňský rok a především novou tvář vozu Peugeot 107.

čtvrtek

V Brně začíná mezinárodní veletrh průmyslu cestovního ruchu Go a mezinárodní veletrh turistických možností v regionech Regiontour. Veletrhy zahájí pražský arcibiskup Dominik Duka. Ten přednese projev o církevní turistice a sejde se s hejtmany.

pátek

Na ruský den tisku budou v Moskvě předány vládní ceny pro tištěná média. Vyznamenaní novináři obdrží kromě diplomu i odměnu ve výši jednoho milionu rublů. Mezi oceněnými jsou také opoziční žurnalisté.

sobota

Prezident Václav Klaus vystoupí na vídeňské konferenci o 20 letech hospodářské transformace Economies in transition – 20 years after, kterou pořádá Mezinárodní ústav aplikované systémové analýzy (IIASA).

neděle

Na Zemi mají dopadnout úlomky ruské vesmírné stanice Fobos-Grunt, která koncem loňského roku odstartovala k měsíci Marsu, ale vzápětí selhala její komunikace se střediskem.