Co týden dá: Na pražský orloj se vrátí opravené sochy

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: ctk

Na pražský orloj se ve středu vrátí poslední čtyři sochy – Filozof, Anděl, Hvězdář a Kronikář – které musely být pro svůj zbědovaný stav restaurovány.

pondělí

Koná se tradiční Žofínské fórum, tentokrát na téma Vývoj české ekonomiky 2012–2014 a stabilizace veřejných financí. Vystoupí předseda vlády Petr Nečas a guvernér ČNB Miroslav Singer.

úterý

V Pražském veletržním areálu Letňany začíná pestrá čtveřice mezinárodních veletrhů: For Logistic – veletrh dopravy, logistiky, skladování a manipulace, Electron – veletrh elektrotechniky, elektroniky a energetiky, For Energo – veletrh výroby a rozvodu elektrické energie a For Industry – veletrh strojírenských technologií.
Akce potrvají do 16. března.

čtvrtek

Iniciativa Několik vět 2012 chystá na tento den protesty proti zákonu o stávce, který připravuje současný vládní kabinet Petra Nečase.

pátek

Ve Spojených státech amerických se začnou prodávat první exempláře nové generace tabletu iPad firmy Apple.

sobota

Nabývá účinnosti novela zákona o uznávání odborné kvalifikace a jiné způsobilosti státních příslušníků členských států Evropské unie a některých příslušníků jiných států.

neděle

Na newyorské Broadwayi proběhne premiéra muzikálu založeného na scénáři úspěšného filmu Once Ira Glena Hansarda a Češky Markéty Irglové.