Co týden dá: Pardubice budou metropolí pekařů a začíná fotbalové Euro

chleba, pečivo

chleba, pečivo Zdroj: CTK

V Pardubicích budou mít ve čtvrtek Dny chleba – v centru Ideon se koná 18. ročník největší pekařské slavnosti v České republice, na níž se uskuteční svazová soutěž Chléb roku 2012, zároveň se koná výstava dodavatelů pekařského oboru a odborný seminář. Výsledky budou vyhlášeny v 18.30 hodin v pardubickém zámku.

pondělí

V Paříži začíná odvolací soud s exmakléřem francouzské banky Société Générale Jérômem Kervielem, který byl v říjnu 2010 odsouzen ke třem letům vězení za účast v jednom z největších obchodních podvodů v historii.

úterý

V pražském kongresovém centru se koná hromada petrochemické společnosti Unipetrol. Na programu je mimo jiné rozhodnutí o úhradě ztráty za rok 2011.

středa

O východu slunce bude možné pozorovat vzácný astronomický úkaz – přechod čili tranzit planety Venuše přes sluneční kotouč.

pátek

V Polsku a na Ukrajině začíná mistrovství Evropy ve fotbale. Zúčastní se jej 16 zemí, v osmi městech se odehraje 31 zápasů a potrvá do 1. července.

sobota

Tento den by měl být dnem daňové svobody. Alespoň podle
Liberálního institutu, který vypočítal, že Češi budou pracovat na stát 160 dní, což je o pět dní méně než v loňském roce.

neděle

Francie si odbude první kolo parlamentních voleb. Druhé proběhne 17. června.