Co týden dá: Rozhodne se o Chvalovském a šéfovi MMF

Julian Assange

Julian Assange Zdroj: reuters

Prezident Václav Klaus navštíví Slovensko. S premiérkou Ivetou Radičovou se v Bratislavě projde Starým Městem, s prezidentem Ivanem Gašparovičem se projede po Dunaji až do Gabčíkova.

úterý

Soud by měl rozhodnout v kauze bývalého šéfa Českomoravského fotbalového svazu Františka Chvalovského a dalších čtyř lidí. Obžaloba je viní z úvěrových podvodů. Komerční banku měli připravit celkem zhruba o 1,5 miliardy korun.

středa

V Lednici na Břeclavsku začíná 11. ročník konference ekologického zemědělství Bioakademie 2011. Konference se zaměří na regionální biopotraviny, regionální rozvoj a boj proti účinkům klimatických změn. Konference potrvá do pátku.

čtvrtek

Očekává se rozhodnutí výkonné rady Mezinárodního měnového fondu o novém řediteli MMF, který nahradí Francouze Dominiqua Strausse-Kahna.

pátek

Od tohoto dne v Praze podraží jednorázové jízdenky MHD o šest korun. Prodlouží se platnost jízdenek a budou přestupní. Dlouhodobé kupony se nezdraží. Nově budou zdarma jezdit děti do 15 let a důchodci od 65 roků.

sobota

V jedné z londýnských restaurací poobědvá nejúspěšnější dražitel se spoluzakladatelem serveru WikiLeaks Julianem Assangem. Server WikiLeaks se aukcí snaží získat peníze na další činnost.

neděle

V Bruselu se mimořádně sejdou ministři financí eurozóny, aby jednali o řecké krizi.