Co týden dá: USA vyhlásí poplach a McCartney zahájí turné

Paul McCartney

Paul McCartney Zdroj: wikimedia.org

Paul McCartney v neděli zahájí své turné On the Run ve Sjednocených arabských emirátech. Koncertní turné vyvrcholí 20. prosince v jeho rodném Liverpoolu.

pondělí

V Paříži začíná proces se svého času nejhledanějším teroristou Carlosem, zvaným Šakal, který si odpykává ve Francii doživotní trest; nyní bude souzen za čtyři atentáty, při nichž v letech 1982 až 1983 ve Francii zemřelo 11 lidí.

úterý

V sídle českého ministerstva zahraničí se koná mezinárodní konference „Baltské a visegrádské země: Po dvaceti letech společných zájmů v Evropě“. Ve třech panelech se bude diskutovat o výzvách pro evropské hospodářské vládnutí, o budoucnosti Východního partnerství optikou Pobaltí a V4 a o energetické bezpečnosti.

středa

Spojené státy vyhlásí první cvičný poplach po celé zemi. Půjde jen o krátký a předem avizovaný test, úřady se přesto vážně obávají možné paniky obyvatel.

čtvrtek

V Praze začne finanční konference Dopady reforem na hospodaření obcí a měst pořádaná Svazem měst a obcí ČR. Vystoupí předseda vlády Petr Nečas, pražský primátor Bohuslav Svoboda, ministr financí Miroslav Kalousek a pražský arcibiskup Dominik Duka.

pátek

Ministerstvo financí vydá pilotní emisi státních dluhopisů pro občany.

sobota

Koná se sjezd České strany národně socialistické, který by měl rozhodnout o případném sloučení se stranou Národní socialisté – levice 21. století bývalého předsedy ČSSD Jiřího Paroubka.