Hloubětín má novou relaxační zónu. Park s jezírky a cyklostezkou

Vizualizace nového Hloubětína

Vizualizace nového Hloubětína

V okolí Hořejšího rybníka na místě zdevastovaného areálu v Hloubětíně vznikla nová relaxační a sportovní oblast.

Praha 9 kompletně obnovila Hořejší rybník, koryto řeky Rokytky a zařídila omlazení veškeré zeleně. Výsledkem je nový park s menšími vodními plochami, který je zároveň relaxační zónou a místem pro sport a odpočinek. Své využití nabídne všem věkovým kategoriím občanů od dětí po seniory.

Do parku zároveň vede cyklostezka, která byla základním stavebním kamenem pro vytvoření parku. Podél její trasy městská část Praha 9 postavila ještě dva další areály. Cyklostezka byla vybudována na místě původní nevyužívané železniční vlečky, je součástí páteřní sítě cyklostezek a spojuje Hloubětín s dalšími částmi hlavního města.

Záměrem parku a všech zbylých materiálů je vytvořit „plíce“ Prahy 9. Kromě parků se rekonstrukce dočkal i Kejřův mlýn. Pod kontrolou památkářů mu byl vrácen původní vzhled i půvab. A pozadu nezůstalo ani okolí kolem mlýna, tzv. Kejřův park, který měl v minulosti na svém území zchátralé objekty a dva opuštěné bazény. Nyní se na tomto místě dokončuje stavba bytového komplexu, ve kterém zbývá dokončit 88 nových bytů.