Home Credit musel po propadu propustit polovinu zaměstnanců

Home Credit se loni propadl do ztráty 15,3 miliardy korun kvůli krizi způsobené pandemií nemoci COVID-19.

Home Credit se loni propadl do ztráty 15,3 miliardy korun kvůli krizi způsobené pandemií nemoci COVID-19. Zdroj: profimedia.cz

Ladislav Bartoníček byl po smrti miliardáře Petra Kellnera pověřen řízením skupiny PPF.
Skupina Home Credit, která poskytuje spotřebitelské půjčky, musela po loňském propadu snížit počet zaměstnanců ve světě na polovinu, tedy asi 60 tisíc.
Home Credit se loni propadl do ztráty 15,3 miliardy korun kvůli krizi způsobené pandemií nemoci COVID-19.
4
Fotogalerie

Skupina Home Credit, která poskytuje spotřebitelské půjčky, musela po loňském propadu snížit počet zaměstnanců ve světě na polovinu, tedy asi 60 tisíc. V rozhovoru pro server Seznam Zprávy to řekl Ladislav Bartoníček, jenž byl po smrti miliardáře Petra Kellnera pověřen řízením skupiny PPF, pod kterou Home Credit patří.

Home Credit na svém webu uvádí, že k polovině roku 2019 měl přes 123 000 zaměstnanců. Home Credit se loni propadl do ztráty 15,3 miliardy korun kvůli krizi způsobené pandemií nemoci COVID-19.

"Reagovali jsme tak, že jsme v Číně dramaticky ořezali provozní náklady, výrazně jsme snížili objem nových obchodů a soustředíme se na klienty s mnohem lepším rizikovým profilem, abychom drželi riziko pod kontrolou," řekl serveru Bartoníček.

Petr Kellner, který vlastnil přes 98 procent akcií PPF, zahynul 27. března při havárii vrtulníku na Aljašce. Bartoníček má v PPF podíl 0,535 procenta akcií a stejný podíl má i současný generální ředitel Home Creditu Jean-Pascal Duvieusart.