Homolka se zbavuje poskytovatele nadstandardní péče, chce za něj 23 milionů

Nemocnice Na Homolce

Nemocnice Na Homolce Zdroj: Jan Rasch, Euro

Nemocnice Na Homolce
Nemocnice na Homolce
Nemocnice Na Homolce
4
Fotogalerie

Prodejem firmy poskytující nadstandard si státní nemocnice pomůže odhadem o 23 milionů korun. Adéla Čabanová Koncem října získá společnost Homolka Premium Care, která dosud patřila státní Nemocnici Na Homolce a poskytovala zde nadstandardní péči, nového majitele. Doporučená cena je podle pořadatele výběrového řízení 23,7 milionu korun. 

Prodej souvisí s tím, jak se Homolka postupně zbavuje svých dceřiných společností. Ty v minulosti špatně ovládala a panovaly pochybnosti o tom, jestli jsou nastavené vztahy pro nemocnici výhodné. Dceřiná společnost Holte, s. r. o., pod kterou spadá i Homolka Premium Care, je od srpna v likvidaci.

„Výnos z prodeje akcií půjde do rozpočtu nemocnice. Vzhledem k hluboké podinvestovanosti nemocnice plánuje vedení využít výnos k nutným investičním akcím,“ uvádí mluvčí Nemocnice Na Homolce Martina Dostálová. Homolka Premium Care má s domovskou státní nemocnicí smlouvu o spolupráci platnou na dalších osm let.

Mezi nadstandardní služby, které nabízí v rámci svých placených programů individuální péče, patří organizace prohlídek a návštěv tak, aby klient co nejméně čekal, nebo telefonické konzultace s lékaři. Za rok 2014 vykázala Homolka Premium Care za prodej nadstandardních služeb tržby 27,5 milionu korun.