Konec svižné jízdy Prahou. Radnice předepsala padesátku už i na magistrále

Ve Wilsonově ulici už značka není. Pokud pojedete rychleji než padesátkou, hrozí vám pokuta.

Ve Wilsonově ulici už značka není. Pokud pojedete rychleji než padesátkou, hrozí vám pokuta. Zdroj: Blesk:TONDA TRAN

Ve Wilsonově ulici už značka není. Pokud pojedete rychleji než padesátkou, hrozí vám pokuta.
Ve Wilsonově ulici už značka není. Pokud pojedete rychleji než padesátkou, hrozí vám pokuta.
V Liberecké až do HOlešoviček už také platí padesátka, rychlost tu v celém úseku hlídají radary.
Omezení rychlosti na pražské magistrále na 50 km/h.
5
Fotogalerie

S novým školním rokem přichází změny pro pražské řidiče. Sundat nohu z plynu a ze 70 zpomalit na 50 kilometrů v hodině jim magistrát nově a bez upozornění nařídil nejen na magistrále. O změně ale šoféry nic neinformuje.

Místo značky s maximální povolenou rychlostí řidiči vidí jen prázdný sloupek. U něj by měli zbystřit všichni řidiči, kteří jezdí metropolí po paměti. Změna se totiž týká úseků, kde se ještě donedávna smělo jezdit sedmdesátkou, a kde dnes místo značek stojí jen holé tyče. 

Opozice to komentuje rázně: „Sledujeme dopravní chaos a absolutní rezignaci na jakoukoliv koordinaci. Očekával bych, že pokud město řídí odborníci, jak o sobě Piráti s oblibou tvrdí, bude se situace postupně lepšit, realita je ale bohužel přesně opačná,“ říká Radomír Nepil ze zastupitelského klubu hnutí ANO. 

Pokuta i bez značek

Město rozhodnutí zdůvodňuje snahou o větší bezpečnost. „I v úseku ulic Vinohradská – Hlávkův most v obou směrech byla sjednocena rychlost na základě žádosti města. Očekává se plynulejší provoz i snížení hlukové zátěže,“ upřesnila Barbora Lišková z Technické správy komunikací. 

Skutečnost, že o změně rychlosti často neinformuje ani dopravní značení, ovšem šoféry nezbavuje odpovědnosti: „Nachází-li se silnice uvnitř města, vždy platí nejvyšší povolená rychlost 50 km/h, pokud není uvedeno jinak,“ vysvětlila policistka Eva Kropáčová a přidala upozornění: „V těchto místech probíhá namátkové měření rychlosti.“ 

Celý článek vyšel na serveru Blesk.cz >>>