Krnáčová podala přihlášku do Babišova hnutí ANO

pražská primátorka Adriana Krnáčová

pražská primátorka Adriana Krnáčová Zdroj: ctk

Pražská primátorka Adriana Krnáčová, která ve volbách v Praze vedla vítěznou kandidátku ANO, podala minulý týden přihlášku do strany. Krnáčová se v listopadu loňského roku stala vůbec první primátorkou Prahy. Stojí v čele koalice ANO, ČSSD a Trojkoalice (Strana zelných, KDU-ČSL a STAN).

Komunální volby v Praze vyhrálo ANO se ziskem 17 zastupitelů, těsně za ním s 16 křesly skončila do té doby vládnoucí TOP 09. Po osmi mandátech má Trojkoalice, ODS a ČSSD. Piráti dostali stejně jako KSČM čtyři křesla. Lidé volili členy pětašedesátičlenného zastupitelstva.

Krnáčová, která pochází ze Slovenska, vystudovala výtvarné umění. Působila mimo jiné jaké šéfka Transparency International, do listopadu loňského roku byla náměstkyní ministra vnitra pro veřejnou správu a legislativu. Funkce náměstkyně se po nástupu do primátorského křesla vzdala.

Adriana Krnáčová (54)
Datum a místo narození26. září 1960 v Bratislavě
VzděláníVystudovala obor věda o výtvarném umění a jazyky na Filozofické fakultě Univerzity Komenského v Bratislava, později získala titul MBA na Univerzitě Vincence z Pauly (DePaul University) v Chicagu, USA
KariéraPo ukončení studia se věnovala organizaci výstav v Československu i v zahraničí, teorii a kritice umění, tlumočení a překladatelství, v letech 1991 až 1995 byla ředitelkou Sorosova centra současného umění v Bratislavě; v polovině 90. let se přestěhovala do ČR, v letech 1995 až 1998 byla spolumajitelkou a jednatelkou společnosti Makum (komerční galerie); v roce 2000 se stala konzultantkou české pobočky Transparency International, v letech 2001 až 2007 byla její výkonnou ředitelkou; v letech 2007 až 2009 pracovala jako ředitelka komunikace a členka vedení společnosti Johnson&Johnson, s.r.o. a v letech 2010 až 2014 jako jednatelka a majitelka společnosti BlueOceanSolutions, s.r.o. Od března 2014 je náměstkyní ministra vnitra pro veřejnou správu a legislativu.
RodinaJe rozvedená, má tři děti

ANO pátrá, fízluje a informuje