Okamura prodává svým příznivcům sushi sety

Dění ve volebním štábu hnutí SPD

Dění ve volebním štábu hnutí SPD Zdroj: Michael Tomeš

Tomio Okamura nabízí svým voličům sushi sety.
Dění ve volebním štábu hnutí SPD
Dění ve volebním štábu hnutí SPD
Dění ve volebním štábu hnutí SPD
Dění ve volebním štábu hnutí SPD
14
Fotogalerie

Šéf SPD Tomio Okamura je nejen politikem, ale i zkušeným podnikatelem. V předvánočním čase se Okamura snaží oživit chod svého obchodu s japonskými potravinami. A s nabídkou oslovuje své voliče. 

"Milí přátelé, jelikož vím, že je zde mezi vámi mnoho fanoušků Japonska a vážených zákazníků mojí prodejny, dovolte mi, abych vás zde na mém soukromém profilu informoval o speciální vánoční nabídce - chtěli byste udělat radost svým nejbližším netradičním avšak praktickým vánočním dárkem?" ptá se místopředseda Sněmovny Tomio Okamura na svém oficiálním facebookovém profilu. Text pokračuje inzerátem na sushi set, který lze zakoupit v jeho dejvickém obchodě Japa Foods.



Pod facebookovým příspěvkem se množí podporující i posměšné komentáře. Inzerát vybočuje z Okamurových obvyklých statusů, kde se vyjadřuje především k politice. Jeho podnikatelská kariéra je nicméně mnohem delší než ta politická, která začala v roce 2012. V Japa Foods například působí od jeho vzniku v roce 2008, ve firmě má padesátiprocentní podíl. Předtím se proslavil jako viceprezident Asociace českých cestovních kanceláří.

Okamura je v současnosti také jednatelem cestovní kanceláře Miki Travel, která v listopadu získala pětimilionovou dotaci na organizaci japonského festivalu v Praze.

Opozice v pražském zastupitelstvu tehdy kritizovala vedení města, že většina peněz prý nešla na pronájmy budov v majetku Prahy, jak bylo původně určeno. "Tvrdím, že zastupitelstvo bylo uvedeno v omyl a že z pěti milionů jsou nejméně čtyři neznámo kde," uvedl Václav Novotný (TOP 09).

Okamura oponoval, že dokumenty si nechal na magistrátu několikrát kontrolovat a všechny peníze byly v plné míře vyčerpány na určené účely. Společnost v lednu musí podle podmínek doložit fakturami a výpisy z účtu, že peníze přeposlala ve stoprocentní výši a bez zisku, což se také stalo, uvedl Okamura.