„Otec živnostenského podnikání“ zemřel. Fidelisovi Schlée bylo 69 let

Fidelis Schlée

Fidelis Schlée Zdroj: profimedia.cz

Fidelis Schlée
Fidelis Schlée
Fidelis Schlée
4
Fotogalerie

Ve věku 69 let dnes po dlouhé nemoci zemřel právník a vydavatel Fidelis Schlée. Serveru Lidovky.cz to řekl jeho přítel Aleš Pohořal. Schlée by v sobotu oslavil sedmdesátiny. V 90. letech byl vydavatelem několika novin, stál u zrodu Anglo-německé obchodní akademie nebo humoristického časopisu Sorry.

Schlée vystudoval Právnickou fakultu UK a mezinárodní právo v Cambridge. Mezi lety 1971 až 1976 působil jako soudce a poté byl právníkem na Obvodním ústavu národního zdraví na Praze 4. V roce 1988 se stal advokátem. V 90. letech, kdy patřil podle médií k nejbohatším Čechům, byl vydavatelem Večerníku Praha a Lidové demokracie.

Jak uvádí server, Schlée po sametové revoluci sepsal živnostenský zákon, který také knižně publikoval. Sám se označoval za "otce živnostenského podnikání".

Podle vlastních slov zbohatl na prodeji tištěných verzích zákonů a dalších odborných knihách o podnikání. Proslul sbírkou luxusních vozů Rolls-Royce. V roce 1994 byl stíhán za údajný daňový podvod, stíhání ale bylo zastaveno.