Pavel Kysilka z České spořitelny bude šéfovat i České bankovní asociaci

Pavel Kysilka (foto E15)

Pavel Kysilka (foto E15) Zdroj: Anna Vackova, E15

Stávající šéf České spořitelny Pavel Kysilka by se měl v červnu stát novým šéfem České bankovní asociace (ČBA). Blížící se personální změnu potvrdil deníku E15 informovaný zdroj. ČBA dosud vede Pavel Kavánek, který šéfuje dalšímu bankovnímu obru českého trhu - ČSOB. Kavánkovi však v čele ČSOB na konci dubna končí. V červnu se bude volit i nové vedení ČBA.

Pavel Kysilka byl v říjnu 2004 zvolen dozorčí radou České spořitelny členem představenstva a od počátku 2011 je předsedou představenstva banky. Kysilka je v ČS zodpovědný za oblast Operations, ekonomickou analýzu, IT a projekty a také Firemní komunikaci, Kvalitu služeb, HR, Marketing a Interní audit a působí také jako člen Správní rady Vysoké školy ekonomické v Praze.

Pavel Kavánek je nejdéle sloužícím manažerem v pozici šéfa tuzemské banky (ČSOB). Prvním mužem tehdy ještě státní Československé obchodní banky se stal už v roce 1993, „přežil“ i divoké období roku 1999 a prodeje banky do rukou belgické KBC Bank a následné převzetí tehdejší Investiční a poštovní banky. Kavánek letos navíc povýšil. Od ledna totiž tvoří ČSOB ve skupině KBC samostatnou divizi, zatímco do té doby byla součástí skupiny střední a východní Evropy. V důsledku změn se Kavánek stal členem výkonného výboru KBC Group odpovědným za nově zřízenou divizi Česká republika.

„Prezidenta České bankovní asociace volí prezidium ČBA, nelze tedy takto dopředu předjímat, kdo jím bude. To je vše, co k tomu chceme říci,“ reagovala na dotaz E15 Klára Pačesová z tiskového centra ČS.

Kavánek odchází z čela ČSOB