Pět obětí výbuchu v Kralupech byli Rumuni

Exploze v Kralupech nad Vltavou

Exploze v Kralupech nad Vltavou Zdroj: ČTK

Exploze v Kralupech nad Vltavou
Exploze v Kralupech nad Vltavou
Exploze v Kralupech nad Vltavou
Exploze v Kralupech nad Vltavou
Exploze v Kralupech nad Vltavou
6
Fotogalerie

Pět ze šesti obětí čtvrtečního výbuchu v kralupské chemičce byli rumunští občané. Oznámilo to dnes podle agentury AFP rumunské ministerstvo zahraničí. Zástupci rumunské ambasády v Praze navštívili také dvě pražské nemocnice, které pečují o osoby zraněné při neštěstí, aby zjistili, zda Rumuni nejsou i mezi nimi.

"Počet rumunských občanů, kteří zahynuli následkem tragické události, se zvýšil na pět," oznámilo dnes ministerstvo. Předtím podle AFP hovořilo o úmrtí tří Rumunů při explozi.

Obě nemocnice, motolská a vinohradská, kde jsou hospitalizovaní zranění, zatím informace o jejich národnosti neupřesnily. Stav pacienta ve vinohradské nemocnici, který utrpěl popáleniny druhého stupně na deseti procentech těla, je podle Hany Vránové z tiskového oddělení stejný jako ve čtvrtek večer. "Pacient je stabilizován a stále hospitalizován na Klinice popáleninové medicíny," řekla . Hospitalizován zůstává i pacient s devastujícím poraněním obličeje, který byl převezen do Fakultní nemocnice v Motole.

Vyšetřování čtvrtečního výbuchu tankovací nádrže v kralupské chemičce patřící koncernu Unipetrol pokračuje. Policisté zjišťují, zda neštěstí nezpůsobilo porušení předpisů bezpečnosti práce. Unipetrol už ve čtvrtek oznámil, že oběťmi jsou zaměstnanci dodavatelské firmy.

Výbuch v Kralupech nad Vltavou je jednou z největších tragédií v průmyslových provozech v Česku za posledních 50 let.