Plzeň se dostala mezi desítku nejlepších evropských destinací Lonely Planet

Plzeň, ilustrační foto

Plzeň, ilustrační foto Zdroj: e15

Plzeň bude v příštím roce Evropským hlavním městem kultury. Díky tomu na ni je již v tomto roce upřena pozornost mezinárodních médií. Aktuálně ji průvodce Lonely Planet zařadil mezi deset nejlepších destinací v Evropě.

„Zájem zahraničních novinářů vnímáme stále silněji od začátku letošního roku. Střídají se v Plzni téměř každý týden, ať již individuálně nebo na námi organizovaných presstripech. Už jsme tu měli několik desítek německých novinářů, mezi kterými byli například redaktoři píšící pro Hamburger Abendblatt, Lufthansa Magazin, Tagesspiegel a Hessische Allgemeine či Rheinische Post, zástupce rakouských, italských, francouzských i finských médií, britského freelance žurnalistu s objednávkou na reportáž od amerického cestovatelského magazínu, ale třeba také televizní štáb z Brazílie,“ říká PR manažerka Mirka Reifová.

Článek v Lonely Planet nezve jen na program Evropského hlavního města kultury, ale prezentuje Plzeň také jako kolébku piva, která je méně zaplněna turisty než Praha a může nabídnout návštěvu podzemí i krásný výhled z věže Katedrály sv. Bartoloměje.

„Lepší reklamu jsme si nemohli přát,“ dodává k tomu ředitel marketingu projektu Plzeň 2015 Radek Auer. „Od začátku jsme si v marketingové strategii vytýčili, že nebudeme propagovat jenom kulturní akce v rámci roku 2015, ale celkový zážitek, který si může návštěvník z města odnést.“