Po blamáži s příspěvky skončil ve VZP náměstek Verner

VZP

VZP Zdroj: Siebert Martin/Euro

VZP
VZP
Všeobecná zdravotní pojišťovna (VZP) platila ozdravné pobyty v rámci projektu Mořský koník i těm dětem, které nikam nejely. Stálo jí to 24 milionů korun. Zjistil to Nejvyšší kontrolní úřad (NKÚ). VZP všechno svádí na předchozí vedení pojišťovny.
Zdeněk Kabátek, ředitel VZP - Všeobecná zdravotní pojišťovna
5
Fotogalerie

Náměstek ředitele Všeobecné zdravotní pojišťovny Rostislav Verner odešel. Na starosti měl mimo jiné preventivní programy, kterými zdravotní pojišťovny lákají nové klienty. 

Verner má za sebou mimo jiné zmatky s programem příspěvků na zubní hygienu, které VZP slibovala na začátku letošního roku. Neodhadla zájem klientů, přestože víceméně odpovídal předchozím zkušenostem.

VÍCE O VZP ČTĚTE ZDE

Rozpočet plánovaný na rok byl vyčerpán ještě v únoru a v březnu bylo vyplácení štědrých příspěvků zastaveno. Další ohlášené programy pod Vernerovým vedením měly zpoždění.

Od poloviny září náměstka Vernera nahradila Petra Pevná. „Předpokládám, že spolupráce s ní bude přínosem,“ uvedl předseda správní rady VZP, hejtman a poslanec Jiří Běhounek. Ředitel VZP Zdeněk Kabátek zdůraznil, že Pevná dosud pracovala s podobnou agendou ve VZP v Brně.