Policie hlídá dům v Hostouni na Kladensku, odkud zřejmě pocházel střelec

Zásah v Hostouni u Prahy.

Zásah v Hostouni u Prahy. Zdroj: Blesk:David Malik

Na dům v Hostouni na Kladensku, odkud je zřejmě pachatel tragické střelby v Praze na Filozofické fakultě, dohlíží policie. Jeho nejbližší okolí je zapáskované. Většina aut ze čtvrtečního policejního zásahu odjela, naproti domu stojí jedno policejní auto a uvnitř jsou policisté, kteří sledují dění u domu. Poblíž je také několik novinářů, zjistila na místě ČTK.

Během čtvrtečního odpoledne a večera byla na místě přibližně desítka policejních aut a dočasně zasahovali i hasiči. Bližší informace středočeská policie o vyšetřování neposkytuje, policejní mluvčí Michaela Richterová dnes ráno ČTK potvrdila, že nadále informace poskytuje pouze Městské státní zastupitelství v Praze.

V Hostouni se místní o tragédii většinou bavit nechtějí. Starosta obce Martin Krátký ČTK ve čtvrtek řekl, že rodinu znal, byla bezproblémová. Potvrdil to i zdroj ČTK, který znal otce střelce z Prahy. Pachatele střelbyoznačil jako tichého chlapce, ale blíže ho neznal.

Policie dnes ráno informovala, že identifikovala 13 ze 14 obětí čtvrteční střelby v budově Filozofické fakulty Univerzity Karlovy. Střelec před odjezdem do Prahy údajně zabil i svého otce, informaci zatím policie nepotvrdila.