Pražský voucher přináší investice pro váš rozvoj!

Zdroj: archiv

Myslíte na budoucnost svého podnikání? Chcete ho dále rozvíjet, ale nemáte dostatek finančních prostředků jak na provoz, tak rozvoj? Je tady jednoduché řešení. Magistrát hl. města Prahy připravil jedinečný projekt pro malé a střední podnikatele. Přímo pro vás a vaše potřeby!

Jedinečná podpora

Pražský voucher je projekt v mnoha ohledech naprosto unikátní. Fondy EU na něj poskytly celkem 480 milionů Kč, které mohou podnikatelé čerpat v jednotlivých výzvách. Byl vytvořen na míru potřebám začínajících malých a středních podnikatelů v metropoli. Cílem je především rozvoj podnikání a zvýšení konkurenceschopnosti. Konkurenční boj v hlavním městě je nepochybně větší než ve zbytku republiky a často podnikání velmi komplikuje.

archiv

Co rozhoduje o úspěchu?

Podpora PRAŽSKÉHO VOUCHERU směřuje zejména do oblastí, které řada začínajících podnikatelů podceňuje a opomíjí je. Domnívají se, že je primárně nutné řešit záležitosti spjaté s bytím a nebytím firmy – stroje, zaměstnance, materiál atd. Neuvědomují si, že rozhodujícími faktory rozvoje a úspěchu podniku jsou také inovační aktivity, propagace v moderním střihu, rozvoj vlastních zkušeností, získání zahraničního know-how a investorů či účast na zahraničních veletrzích. Finanční prostředky z Pražského voucheru směřují na tyto oblasti prostřednictvím voucherů inovační projekty, kreativní služby, koučing a mentoring, pobyt v zahraničních inkubátorech a prezentace na zahraničních veletrzích a výstavách. Podpora je velkorysá, a to ve výši až 85 % předloženého rozpočtu na projekt.

Jednoduše se zapoj

Odborníky je oceňováno zejména maximální zjednodušení administrativy.Vše probíhá online a podmínek přidělení dotace je výrazně méně než v dřívějších dotačních programech. Počet předkládaných dokumentů je nižší, formuláře srozumitelnější a stručnější. Žadatelům jsou k dispozici specialisté na Magistrátu hl. m. Prahy, kteří je vybaví informacemi potřebného rozsahu. Pražský voucher počítá s tím, že není v možnostech podnikatelů najmout si na vyřízení dotace specializovanou agenturu. Proto je koncipován tak, aby žádná placená asistence nebyla potřebná. Bez problémů to zvládnete sami.

archiv

Nesmíte váhat

Již první vlna výzev potvrdila obrovský zájem pražských podnikatelů o vouchery. Nikdo dnes proto nemůže říct, na kolik výzev prostředky vystačí. Všem potenciálním žadatelům doporučujme sledovat webové stránky www.prazskyvoucher.cz, aby jim neuniklo vyhlášení výzev. Už teď je možné přemýšlet a plánovat, do čeho investujete.

Tento článek je součástí mediální podpory projektu Pražský voucher, jedinečného programu na podporu malých a středních podnikatelů v Praze, který je financován Magistrátem hlavního města Prahy a z fondů EU.

Všechny potřebné informace jsou zveřejněny na www.prazskyvoucher.cz.

archiv