Primátor bojuje proti erotickým klubům v centru Prahy

S krátkým projevem vystoupil také pražský primátor Bohuslav Svoboda

S krátkým projevem vystoupil také pražský primátor Bohuslav Svoboda

Pražský primátor Bohuslav Svoboda kritizuje současnou podobu ulice Ve Smečkách. Zejména se mu vadí místní erotické kluby. Magistrát již připravuje návrh zákona, který bude regulovat prostituci.

„K Ulici Ve Smečkách musím říci, že se mi její současná podoba vůbec nelíbí a naprosto chápu snahu Prahy 1 i místních obyvatel udělat vše pro to, aby problémy s již naprosto neskrývanou nabídkou erotiky dále nerostly a lidé tady mohli normálně žít,“ uvedl na adresu problémové ulice primátor.

Odbor výstavby Úřadu městské části Praha 1 vydal rozhodnutí, kterým nařídil bezodkladné vyklizení problematické stavby v ulici Ve smečkách z důvodů, že je ohrožen jejich život nebo zdraví a také z důvodu nařízení nutných zabezpečovacích prací. Toto rozhodnutí však stavební odbor hl.m. Prahy v odvolacím řízení zrušil, protože nebyly splněny podmínky stavebního zákona, které by takovýto postup umožňovaly. „Rozhodnutí stavebního úřadu bylo v rozporu s právními předpisy, a proto je magistrát zrušil a řízení zastavil,“ uvadí kancelář primátora v tiskové zprávě.

„Praha je povinna dodržovat zákony, a pokud magistrát jako odvolací instance najde chybu v rozhodnutí úřadu Prahy 1, musí toto rozhodnutí zrušit. Jde o výkon státní správy a dodržování zákonů a do toho nesmí žádný politik úředníkům mluvit. Nic to nemění na mém názoru, že takováto nabídka erotiky nemá v centru Prahy místo,“ uvedl ke svízelné situaci Svoboda.

Magistrát nyní vede s provozovatelem správní řízení a připravuje návrh zákona regulujícího prostituci. „Druhou stránkou mince je, že prostituce se úplně nedokázala zbavit žádná společnost a každý racionální krok, který má mít šanci uspět, s tím musí do jisté míry počítat,“ řekl primátor Bohuslav Svoboda.