Sněžení přestalo, na horách hrozí laviny

Sněžení překvapilo na mnoha místech i chodce

Sněžení překvapilo na mnoha místech i chodce

Dopravu v Česku v sobotu ochromilo vydatné sněžení. Policie zaznamenala výrazně větší počet nehod, které si vyžádaly tři životy. Některé silnice byly sjízdné jen se zvýšenou opatrností, místy silničáři radili motoristům, aby nevyjížděli. V neděli se začalo oteplovat, ale na horách hrozí laviny.

Na silnicích v sobotu zemřeli tři lidé. U Klatov se střetlo na železničním přejezdu auto s osobním vlakem. Jeden člověk při nehodě zemřel, další je zraněný. Při střetu dvou osobních aut v Karviné-Darkově zemřel v noci řidič. Další třiatřicetiletý muž skončil v nemocnici. Podle policie byl pod vlivem alkoholu.

Vytrvané sněžení způsobilo řadu dopravních nehod i v Plzeňském kraji. Tři nehody se staly i na dálnici D5, kde kvůli tomu vznikaly kolony. Kamion na 49. kilometru ve směru na Prahu zůstal po havárii napříč vozovkou a tvořily se kolony. Nejvíce sněhu napadlo na jihovýchodě republiky a na Vysočině.

Silné sněžení ovlivnilo sjízdnost na silnicích po celém Karlovarském kraji. Docházelo k dopravním nehodám, jedna z nich se stala před Bečovem na Karlovarsku.Silné sněžení ovlivnilo sjízdnost na silnicích po celém Karlovarském kraji. Docházelo k dopravním nehodám, jedna z nich se stala před Bečovem na Karlovarsku.

Silničáři kvůli sněhu uzavřeli několik silnic v Krušných horách v Ústeckém kraji. Před nárazovým větrem a sněžením varují podle policie také na dálnici D8.Silničáři kvůli sněhu uzavřeli několik silnic v Krušných horách v Ústeckém kraji. Před nárazovým větrem a sněžením varují podle policie také na dálnici D8. | E15

Tam se také stala řada nehod. Zájezdový autobus s 31 pasažéry narazil do plotu v Ústrašíně na Pelhřimovsku, nikdo nebyl zraněn. Dalších šest havárií bez zranění eviduje policie na dálnici D1. Dálnice je místy zafoukaná a namrzlá, řidiči by měli přes kraj přejíždět s nejvyšší opatrností, upozornila mluvčí krajské policie Dana Čírtková.

V olomouckém okrese museli silničáři kvůli přívalům sněhu uzavřít několik úseků silnic. Neprůjezdné jsou zejména silnice u Šternberka. Na hlavních tazích leží zbytky rozbředlého sněhu po chemickém posypu nebo čerstvě napadaný sníh. Sněžení a na vedlejších silnicích i zledovatělá vozovka komplikuje od rána také dopravu v Karlovarském kraj. Na silnicích se už stala řada nehod a špatně sjízdná je i silnice R6.

Sníh a vítr zkoplikoval dopravu na mnoha místech na východě Čech, tvoří se tam sněhové jazyky. Uzavřena je silnice z Olešnice v Orlických horách do Sedloňova na Rychnovsku.