Tři dny nepojede metro v úseku Budějovická – Háje

Ilustrační foto

Ilustrační foto

Od 5. do 7. července bude na trase metra C mezi stanicemi Budějovická a Háje přerušen provoz v obou směrech. Důvodem výluky je výměna dvou výhybek ve stanici metra Kačerov. Během přerušení provozu bude zavedena náhradní autobusová doprava XC.

Pražský dopravní podnik bude v během červencového prodlouženého víkendu vyměňovat dvě výhybky na trase metra C ve stanici Kačerov. Z toho důvodu bude na celé tři dny přerušen provoz mezi v obou směrech mezi stanicemi Budějovická a Háje. Poprvé v historii renovace metra budou opraveny dvě výhybky najednou, díky čemuž se ušetří jedna výluka v budoucnu.

Dopravní podnik se vždy snaží opravy a výluky dopravy plánovat na víkendy či svátky, kdy velká část Pražanů opouští město, aby se omezení dotklo co nejméně lidí. Prodloužený víkend, ve kterém proběhne třídenní výluka, vychází letos díky svátku slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje od pátku 5. července do pondělí 7. července.

„Jsme přesvědčeni, že i tato připravovaná výluka metra proběhne – stejně jako čtyři předchozí v loňském a letošním roce – zcela bez komplikací. Historicky poprvé během této červencové výluky stihneme vyměnit dvě výmyk najednou. To je dáno nejen přímým spojením mezi pracovištěm a depem Kačerov, odkud jezdí pracovní technika na speciálních vozech, ale i pečlivou přípravou harmonogramu celé akce,“ uvedl generální ředitel DPP Milan Křístek.

Pro hladký průběh výluk je vždy důležitá dostatečná náhradní autobusová doprava a propracovaný informační systém. Mezi Budějovickou a Háje bude zavedena linka autobusu s označením XC, která odpovídá parametrům soupravy metra, jedná se o 2-3 autobusy dle aktuální poptávky. Autobusy budou jezdit v intervalech 8 až 9 minut a ve večerních hodinách 10 minut.