Týden inovací: umělá inteligence a technologie budoucnosti

Zdroj: www.tydeninovaci.cz

7
Fotogalerie

Největší událost roku zaměřená na podporu inovací, nejnovější technologie a umělou inteligenci proběhne od 22. do 27. května. Týden inovací letos nabídne Innovation Summit Prague s hlavní konferencí a Inovačním veletrhem v Praze a více než 70 doprovodných akcí po celé ČR. Tématem Týdne inovací je  dopad umělé inteligence na fungování firem i osobní životy lidí. 

Jak mohou inovace a moderní technologie firmám, městům či občanům usnadnit život?  Jaké mohou být dopady zrodu umělé inteligence? Na tyto otázky se pokusí nalézt odpověď druhý ročník Týdne inovací, který pořádá European Leadership & Academic Institute (ELAI). „Budoucnost naší země bude stále více záviset na schopnosti inovace. Právě proto také Týden inovací pořádáme. Jsme velice poctěni, že se k naší snaze připojilo takové množství respektovaných odborníků i institucí,“ vysvětluje Lukáš Sedláček, zakladatel a ředitel ELAI.

Řečníci hlavní konference

Jedním z nejočekávanějších zahraničních řečníků hlavní konference v rámci Innovation Summit Prague bude Seán Ó hÉigeartaigh, ředitel Centra pro studium existenčních rizik Cambridgeské univerzity, který dlouhodobě zkoumá dopady umělé inteligence na lidstvo. Vystoupí také Erwin Brunner, ředitel operací firmy Amazon v regionu střední a východní Evropy, Vladimír Mařík, ředitel Českého institutu informatiky, robotiky a kybernetiky ČVUT, Michal Pěchouček, zakladatel Centra umělé inteligence ČVUT další řečníci. K dispozici jsou poslední místa hlavní konference.

Inovační veletrh v Praze

Vychutnat si nápoj namíchaný robotem, vyzkoušet teleportaci, zvítězit v samurajském VR souboji nebo si upříst nanovlákno. To vše a mnoho dalšího si budou moci zkusit návštěvníci  Inovačního veletrhu. Ten se koná 26. a 27. května v nové budově CIIRC ČVUT v Praze. Veletrh se zaměří na moderní technologie, které se již brzy stanou součástí domácností
i fungování firem, a také na objevné nápady českých podniků, inovačních center či inkubátorů. Celkem nabídne prezentaci až 40 inovativních projektů. Vstup na inovační veletrh je zdarma, zváni jsou představitelé firem i širší veřejnost.

Registrujte se na Inovační veletrh v Praze. 

Doprovodné události po celé ČR

Týden inovací přinese přes 70 akcí. Velkým lákadlem je Czech VR Fest, který promění Jatka78 v centrum virtuální reality. Své myšlenky, zkušenosti a výzkumy zde přednesou vizionáři, vývojáři a špičkoví odborníci z oblasti medicíny, vzdělávání, průmyslu, architektury či herního průmyslu. Na akci s názvem FuckUp Night Innovation Special v alternativním prostoru DUP36 odprezentují své neúspěchy v oblasti inovací a nových technologií známé české osobnosti. Akce Mapping Academy představí nástroj na tvorbu myšlenkových map pomocí vizuálního myšlení.

Více o akci na www.tydeninovaci2017.cz.