Týden podnikání ČR nabídne rekordních 120 událostí

Zdroj: European Leadership & Academic Institute s.r.o.

Největší celosvětová událost věnovaná podpoře podnikání, která se koná 14. – 20. 11. po celé republice, zve na summit i řadu workshopů, přednášek či veletrhů, navíc letos poprvé v Česku organizuje také lokální kolo přední soutěže startupů na světě „Get in the Ring“. Účast v soutěži je zdarma otevřena všem startupům.

Týden podnikání, neboli Global Entrepreneurship Week, je největší světovou událostí věnovanou tématu podnikání. V Česku proběhne letos počtvrté. Pořádá ji více než 160 zemí světa za podpory řady významných osobností jako jsou Barack Obama, princ Charles nebo Hillary Clintonová. Cílem je oslavit podnikání a podnikatele, pomoci jim k dalšímu rozvoji, motivovat k podnikání další lidi a přispět tak k růstu globální ekonomiky. Pro ČR je pořadatelskou institucí ELAI (European Leadership & Academic Institute).

Motto letošního Týdne podnikání, „Jen pro odvážné“, vystihuje významný předpoklad podnikání, jímž je  odvaha. Podtitulem je „podnikání jako životní styl“ a k účasti jsou zváni představitelé firem, startupů, studenti a celkově všichni zájemci o podnikání. Na programu je letos 120 událostí, které připravuje ELAI ve spolupráci s partnerskými organizacemi po celé ČR. Je to téměř dvojnásobný nárůst programu oproti loňskému roku.

European Leadership & Academic Institute s.r.o.

Patroni
Patrony letošního ročníku jsou Zbyněk Frolík, zakladatel a CEO LINET Group SE,  Oliver Dlouhý, zakladatel a CEO nejrychleji rostoucího českého startupu Kiwi.com, Andrej Kiska, Partner v Credo Ventures a syn slovenského prezidenta a Tomáš Varcop, CEO Innogy Energie.

Program

Hlavním bodem programu je celodenní Summit Týdne podnikání, který proběhne 15. listopadu v Praze od 10 do 22 hodin. Zahájí jej velvyslanec USA Andrew Schapiro, velvyslankyně Velké Británie Jan Thompson, primátorka Hlavního města Prahy Adriana Krnáčová a rektor ČVUT Petr Konvalinka.

Pro účastníky jsou dále připraveny inspirativní workshopy, odborné veletrhy (poprvé bude pořádán i veletrh Franchisingu) a další doprovodný program. Součástí programu je také konference na téma  strategie pro dynamický firemní růst, přičemž hlavními řečníky budou Vince Steckler, CEO Avastu, Daniel Zelkind, zakladatel a CEO předního izraelského startupu Zeek a žák Uri Levine, zakladatele nejslavnějšího izraelského startupu Waze a také Jan Zadák, General Manager Hewlett Packard Enterprise, zároveň nejvýše postavený Čech v mezinárodních korporátních strukturách.

Na závěr Summitu proběhne souboj nejlepších českých startupů s názvemGet in the Ring. Jedná se o největší startupovou soutěž na světě a v ČR proběhne letos poprvé. Vítěz bude Českou republiku reprezentovat na světovém finále.

Více o Týdnu podnikání na www.tydenpodnikani2016.cz